ING-bank Kerkstraat: vernieuwd/ kantoren sluiten

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-01-2020 | Gewijzigd op: 14-08-2020
ING-bank Kerkstraat: vernieuwd en nieuwe naam

Na een ingrijpende verbouwing, die het kantoor van de ING-bank in de Kerkstraat/ hoek Torenstraat totaal veranderde en rianter maakte, is maandagmorgen 27 januari 2020 dit ‘ING huis’, zoals de nieuwe naam is, geopend. Meteen bij binnenkomst valt de bar op die overigens de koffiecorner is, maar de sfeer is daarmee al wel gezet. Planten en meubilair in de met diverse zithoeken ingerichte benedenvloer, met de bruin /oker gele kleuren, geven de benedenvloer een aantrekkelijk sfeertje. Het balie-achtige is er af. Er zijn meerdere spreekkamers en wacht ruimten. Voor een meer besloten –zakelijk- gesprek kan men met een ING-bankemployee naar de vide, om deze naam voor de open, eerste verdieping aan te duiden. Ook voor bedrijven zijn deze kamers als vergaderlokaal te gebruiken.
 
....
-Boven: De ING-bank op de hoek Kerkstraat-Torenstraat in een paar maanden tijds verbouwd en terug in een geheel nieuw interieur en met de nieuwe naam ING Huis.

-Onder: Een door warme kleuren uitnodigend interieur, huiselijk met
meerdere spreekkamers en vergaderlokalen, ook op de eerste verdieping. 


foto's © paul kriele, 27 januari 2020.
....
......................
../..


Wouter Spoelder, de kantoordirecteur, legt uit waarom deze vestiging is aangepakt, de achtste op rij in deze nieuwe kantoorlay-out. Er volgen er meer Breda, Eindhoven en Tilburg zijn Den Bosch al voor gegaan. Wouter Spoelder legt uit dat ING aan de architect van Bouwbedrijf Hurks, die het werk heeft uitgevoerd, vroeg om een inrichting te bedenken die de maximale gastvrijheid uitstraalt en de bezoeker een prettig gevoel geeft. Kort gezegd: Breng er een ‘human touch’ in. Daarom heeft ING in het nieuwe bankkantoor ook een koffiecorner op genomen. Door de drukke sfeer op deze maandagmiddag heeft deze vestiging al de huiselijke uitstraling, de opodracht  waarmee de architect aan de slag ging. 

Den Bosch heeft naast de locatie Kerkstraat ook een ING-bank in Rosmalen, in de Helftheuvel en op de Sint Teunislaan. Die krijgen deze metamorfose niet. Bovendien sluiten de banken  in het winkelcentrum Helftheuvel en op locatie Rosmalen.

Terug naar boven