Kerkstr:Verbouw postkantoor in conflict met terras

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-07-2009 | Gewijzigd op: 01-09-2010
Het postkantoor in de Kerkstraat krijgt een kleinschalige winkelbestemming. Built to Built, een van de vele 'dochters' van [John] Groenewoud projectontwikkelaars, heeft van de gemeente groen licht gekregen voor een verandering van de bestemming en een daaraan gekoppeld verbouwingsplan.
Al vanaf de aankoop in 2004 door de Groenewouds liepen er geruchten over een nieuwe bestemming van dat pand dat dateert uit de beginjaren 70. In 2005 zou van Hout Brox zich er vestigen.
Ook de herenmodezaak Broekman [tegenwoordig Tom] kwam naar het Lundiapand in de Kerkstraat, omdat de Twentse firma dacht dat de Bijenkorf zich in het postkantoor ging vestigen....

De gevel van het voormalige postkantoor aan de zijde Korte Putstraat werd al eerder in een meer eigentijdse stijl aangepast.
Dat gebeurt nu ook met de voorzijde aan de Kerkstraat.
De gevel van het voormalige postkantoor krijgt een aanpassing die aansluit bij de zijde Korte Putstraat. Voor het gebouw komt in het trottoir een tunnel naar de fietsenkelder.
Ontwerp van Soeters Van Eldonk  Architecten.


foto's  © paul kriele, 22 juli en 2 december 2008.

winkels horeca en kantoren
Het aanzien van het strak gestyleerde PTT-pand uit 1969 wordt aangepast aan de gevels van de horecazaken in de Korte Putstraat. Een paar meter vanaf de rooilijn in de Kerkstraat wordt een tunnel in het trottoir naar de fietsenkelder aangelegd.
Het pand krijgt de bestemming van winkels en op de hoek [voorheen Primafoon] gaat  zich een restaurant vestigen.
Op de etages zijn kantoren gepland.
De metamorfose van de gevel aan de horecazaken om de hoek [Korte Putstraat] moet nog door 'Welstand' worden goedgekeurd.
De verbouwing van het postkantoor en de aanpassing van de gevels zijn een ontwerp van Soeters Van Eldonk architecten.
Door nieuwe ontwikkelingen op gebied van de post en het geldverkeer en door het eerder afstoten van de kantoorboekhandel is de begane grond te groot geworden. Deze kleinere functies zij momenteel gehuurd van de neiwue eigenaar Groenewoud.

Aan-en afvoerproblemen
Groot struikelblok bij de aanpak is het binnenplein waar eerst nog een milieuonderzoek gaat plaatsvinden en dan volgt er een archeologish onderzoek. Die trajecten gaan maanden in beslag nemen.
De buren verwachten tot zeker medio 2010 in de problemen te geraken wat hun klandizie betreft.
Vrachtwagens zullen aan- en afrijden en bouwmateriaal zal- zo het al niet over het dak wordt aangevoerd- door de Korte Putstraat komen. De ondernemers met hun terrassen, die een obstakel vormen, zien de bui al hangen.
En dan moet de bouw nog beginnen.. 
De Putstraat vormt  door zijn terrassen een belemmering voor het bouwverkeer.

 
zie ook 'Het wel en wee van de Groenewouds'.




Terug naar boven