Inpassing fietsenhelling Postkantoor Kerkstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2009 | Gewijzigd op: 26-04-2010
Het postkantoor in de Kerkstraat krijgt een kleinschalige winkelbestemming. Built to Built, een van de vele 'dochters' van [John] Groenewoud projectontwikkelaars, gaat het pand geschikt maken voor winkels en een horecazaak op de hoek met de Korte Putstraat. In de kelder komt een fietsenstalling voor 800 plaatsen. De toegang verloopt via een helling in het trottoir voor het pand.

De helling naar de fietsenkelder onder het voormalige postkantoor.

foto © paul kriele, 26 april 2010.

situatie  18 november 2009
Een heimachine slaat een damwand om straks veilig de sleuf voor de helling naar de fietsenkelder te kunnen aanleggen.  De heimachine Zeppelin plaatst een damwand enkele meters buiten de gevel van het postkantoor.
foto's © paul kriele, 18 november 2009.

situatie 4 november 2009
Boven: Sloopbedrijf Van Dieten heeft de binnenruimte van het hoekpand al helemaal uitgepeld. Het is één grote lege loods.  
Rechts: De gevel van het voormalige postkantoor krijgt een aanpassing die aansluit bij de zijde Korte Putstraat. Voor het gebouw komt in het trottoir een tunnel naar de fietsenkelder.
Ontwerp van Soeters Van Eldonk  Architecten.

foto's  © paul kriele, 2 december 2008 [r.] en 4 november 2009 boven].

De gevel van het voormalige  PTT-pand dat dateert van 1969, wordt aangepast aan de gevels van de horecazaken in de Korte Putstraat.
De verbouwing van het postkantoor en de aanpassing van de gevels zijn een ontwerp van Soeters Van Eldonk architecten.
Met het vertrek heeft KPN behalve de postbussen binnen, ook de brievenbussen aan de gevel weggehaald. 

zie ook 'Het wel en wee van de Groenewouds'.




Terug naar boven