Puzzel rond Letters op nieuwbouw plek postkantoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-11-2010 | Gewijzigd op: 10-11-2010
Op de bijna- bouwkundig - gereedgekomen nieuwbouw op de plek van het oude postkantoor in de Kerkstraat 65/67 is de gevel nu geheel in het zicht gekomen. Maar boven de entree zijn in het natuursteen de vijf letters F R i E  K  uitgehouwen.
Ook op het linker, aanpalende, pand staan in de blauw/witte porceleinen siertegels vier letters, beginnend met  F L i E.
De bouwvakkers weten het niet  en omstanders zeggen dat het van de betrokkenen bij dit perceel hoort.
Volgens uitvoerder Herman Langens van Moonen,  weet niemand die bij de bouw betrokken is er iets van. Dus u moet het bij de opdracctgever zoeken.'
Langens schat in dat de fietsenkelder in december 2010 open gaat. De oplevering gebeurt binnen een paar weken, ook van het gebouw, maar dan moet er aan het straatwerk nog een en ander gebeuren,' aldus Langens die evenmin al over eventuele huurders kan spreken.  'Zover is het niet eens'.

Er zal wel een openingsceremonieel aan te pas komen, waarbij de letters -en de betekenis ervan- worden onthuld.

-Links: De geheel in het zicht gekomen gevel van Kerkstraat 65/67 [voormalig postkantoor].

-Foto boven: Op de natuurstenen gevel staan boven de ingang de vijf letters F R I E K, die momenteel -9 november 2010/ 14.00 uur -worden afgeplakt. Ook op het linker in rode baksteen opgetrokken pand, staan in de gevel, boven de ingang de vier letters  F L i E...

foto's © paul kriele, 9 november
2010.