Rode Winkel verhuist naar Kerkstraat 32

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-07-2006 Momenteel wordt een deel van de voormalige meubelzaak van Schreuder verbouwd. Het gaat om perceel 32, het meest linkse pand, waarin de volgende maand De Rode Winkel, een jeanszaak op Hinthamerpromenade nummer 47, komt.
Op perceel nr. 34 vestigde zich na een ingrijpende verbouwing waaruit een bijzonder mooie metamorfose voorkwam, Vanilia damesmode. Nummer 36 heeft nog de status van onbekende bestemming.

Het ziet er nog onderkomen uit, het pand op Kerkstraat 32, dat vele doorkijkjes en aanbouw kent. Op sommige plekken stutten steigers/stempels de plafonds. Uiteindelijk kom je helemaal achterin op het binnenplaatsje [steegje van de Gasselstraat] uit [r-onder] De voormalige meubelzaak van Schreuder op Kerkstraat 32,34 en 36.

foto's © paul kriele, 11 juli 2006.
 
Het meest achterin gelegen winkeldeel dat grenst aan een binnenplaats. Het binnenplaatsje met hek dat uitkomt in de Gasselstraat. Daarboven uit steekt het torentje van de Hervormde Kerk.  .

Op Hinthamerstraat 33, voorheen Sphinx en Spec's komt binnenkort de vestiging van een -oorspronkelijk- Amerikaanse keten van zaken in modeaccessoires en sieraden. zie ook Kerkstraat