Voorlopig nog leegstand in verbouwd postkantoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-07-2011 | Gewijzigd op: 30-07-2011
Groots aangekondigd en met veel tamtam [reclamevliegtuig en pagina grootte advertentie] geadverteerd en toch is er nog geen leven te zien in het verbouwde postkantoor in de Kerkstraat. Het is nog maar enkele weken te gaan voor het einde van de zomervakantie en een maand tot het begin van een nieuw modeseizoen.
Maar noch Piet Zoomers, noch een horecabaas, noch de mode- en parfumeriezaak van JOOP geven al blijk van een eerste begin in de zo geliefde Kerkstraat. Intussen draait de parkeergarage voor fietsen als een tierelier.

*Ursula van Bavel, was geen b.l. bij Zoomers zoals we abusievelijk meldden, maar bij Players, dat inmiddels is gesloten.

Er zit nog weinig beweging in de - toekomstige - winkels en horeca van het verbouwde postkantoor.

foto© paul kriele, 28 juli 2011.

Volgens Tiny Bertrums, voorzitter van de ondernemers vereniging Hartje 's-Hertogenbosch, heeft Zoomers gewoon van Groenewoud gehuurd en is er al van enige verbouwingsactiviteiten sprake.'Maar de winkel van Zoomers gaat zeker niet tot 21.00 uur open. Dat kunnen we niet maken ten opzichte van de andere winkeliers en het zou voor het beeld van de stad ook niet goed zijn,' aldus Bertrums. 

De gemeente zegt in een reactie niets af te weten van 'de eis tot 21.00 uur winkelopening'. Nader gezegd: 'De Winkeltijdenwet geeft expliciet aan dat alle winkels op werkdagen open mogen zijn tussen 06.00 en 22.00 uur behalve op bepaalde feest-en gedenkdagen wanneer ze verplicht om 19.00 uur moeten sluiten.
 
Alsnog bouwactiviteit
Toevallig lezen we in De Bossche Omroep van zondag 31 juli 2011 de aanvraag voor een bouwvergunning voor Kerkstraat 67, waar een van de panden ook een horecabesteming krijgt... En dat terwijl het complex al bijna en een half jaar leeg staat.