Kerkstraat zonder stroom ivm onderhoud

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2011 Vanaf 07.00 uur vanmorgen - maandag  24 oktober 2011 -heeft Enexis de stroom van alle panden in de Kerkstraat Noordzijde afgesloten.

De binnenstad stond maandag 24 oktober 2011 hier en daar op zijn kop: Rioolreingingsauto's, transportwagens en onderhoudswagens van Enexis inde Kerkstraat en op de Weversplaats. foto's © paul kriele, 24 oktober 2011.

Eerst zou de inspectie [en eventuele vervanging] van de 10-kVolt installatie rond 13 uur klaar zijkn, aldus een winkelierster, en toen werd het 12.00 uur. Daarop zegt de uitvoerder Henk van de Wiel tegen half drie dat het werk rond 3 uur klaar zal zijn. Er zijn eenman of zes ingezet, waarvan  twee [Peter en Tom] van de www.stroomaggregaat uitValkenswaard.
'We begonen met een een klein type aggregaat, maar moesten al gauw een grotere machine inzetten.

Enexis inspecteert geregeld de stroomvoorzieningen in de binnenstad, zoals deze in de Kerkstraat, die dateert van 1924, aldus Van de Wiel, die met name met de veilgheid is belast. Die oude, een Kes, wordt vervangen door een Magnifix. 
Die onderhoudsbeurten hebben tot doel de bedrijfszekerheid te waarboren en de spanning te controleren.
Op zulke ronden merken we wel, dat de vraag naar elektriciteit groter wordt. Maar de Enexis-uitvoerder kan dat niet met cijfers bevestigen: 'Het is gewoon mijn gevoel. En... we kunnen het aan de belasting zien. Maar dat is een kwestie van meten..'' zegt Van de Wiel 

Stroomuitval in de Prins Bernhardstraat en Weversplaats
Weken al kampt het Museumkwartier met slecht of  brandende lantaarnpalen en/of gehele stroomuitval, zoals nu al drie weken aan de gang is in de Prins Bernhardstraat.
Maandag 24 oktober 2011 was Enexis met meetwagens bezig het 10 kVolt-net in de zuidelijke hoek van de binnenstad door te meten. Maar om 3 uur hadden de technici nog niets gevonden. Het was effe tijd voor koffie.,..
In de Weversplaats en in de Beurdestraat zijn regelmatig lantaarnpalen uit of ze beginnen onverwacht te knipperen.. 

Meetwagen van Enexis om de storing te verhelpen in de Prins Bernhardstraat en omgeving.

foto © paul kriele, 24 oktober 2011.


Terug naar boven