Bas Zoomers Kerkstraat geeft kijkje achter de schermen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2012 'Zoomers Kerkstraat' toont nieuwste snufjes op mode en retail
Café, catwalk, dj en loungestoelen in de nieuwe modezaak van Zoomers in de Kerkstraat.
De modezaak van Zoomers, die in september open gaat, laat nieuwe trends zien die niet alleen met mode te maken hebben. In de enorm grote zaak komen een café, dat ook vanuit de Korte Putstraat toegankelijk wordt, een dj, loungestoelen en een catwalk. De zaak is helemaal op de actuele mode gericht, vertelt Bas Zoomers en kent - lopende het seizoen- divers collectiewisselingen.
De opening staat voor de eerste week van september gepland.

Mode en een café met catwalk in nieuwe modezaak Zoomers Kerkstraat.

foto © paul kriele, 5 maart 2012.

Bericht van 3 maart 2012 Verklaring Bas Zoomers over reden van vertraging
Modezaak 'Piet Zoomers' wordt een bijzonder warenhuis. ' Het mooiste van 't land,' zou projectleider Bas Zoomers bijna zeggen, maar in dit opzicht wil hij toch bescheiden blijven. 'Maar het wordt zeker een van de mooiste modewinkels,'geeft projectleider Bas Zoomers in een gesprek aan.
'Onze zaak in de Kerkstraat van Den Bosch wordt een andere manier van een modezaak opzetten. Dat heeft even geduurd er zat ook een vertraging in, maar niet zo'n lange periode als werd gesuggereerd.  De crisis heeft uiteraard ook een rol gespeeld,' zegt Zoomers vanuit het hoofdkantoor in Wilp. 'Maar er spelen procedures en technische aspecten mee. Het is ook vaak stoeien om de plannen financieel rond te krijgen. Dan moeten de ontwerpen op de tekentafel  soms ook wat teruggedraaid worden.  En ... inderdaad ook in de termijn wordt er daardoor ook wel eens iets bijgestuurd. 
Maar,' zegt de projectleider,' die bijna dagelijks het paradepaardje in Den Bosch volgt,' wij huren het perceel pas vanaf 1 januari 2012,'  De officiële opening staat nu gepland in september 2012. Om de concurrentie niet wakker te schudden worden van de 'bijzondere opzet' en wat de 'toegevoegde waarden' zijn nog niet de sluiers opgetild.

Met deze toelichting spreekt  Bas Zoomers de foute suggestie van Bastion Oranje tegen, dat het project twee jaar geleden al kon beginnen en lang op zich heeft laten wachten.

 


Huisman bv is in de week van 7-12 mei [stort-] vloeren aan het leggen.

foto © paul kriele, 7 mei 2012.

situatie maandag 23 april 2012.
Maandag 23 april 2012 was er bij Piet Zoomers in de Kerkstraat weer druk bouwverkeer. Dit keer staat er een cementwagen, uitgerust met een kraan, om materiaal naar binnen te takelen.

foto © paul kriele, 23 april 2012.

Situatie  4 april 2012
Eindelijk is er bij Piet Zoomers in de Kerkstraat dan echt van een verbouwing sprake. Pas vanaf 1 januari 2012 wordt het pand gehuurd. foto's © paul kriele, 4 april 2012.

Bericht 20 maart 2012
Piet Zoomers heeft voorjaar  2012 aangekondigd dat in de komende zomer de modezaak geopend wordt.

 
Pand van John Groenewoud:

-Links: De gratis fietsenstalling van de gemeente, die in beheer is bij de Weenergroep, ging nog eerder [april 2011] open.
-Links boven: In week van 11 [maart 2012] werd begonnen met een interne aanpassing.


foto's © paul kriele, 7 april 2011 en 5 en 20 maart 2012.

De vertraging zit hem in lopende procedures bij de gemeente, waarmee Zoomers al verlaat aankwam en die pas vóór twee maanden terug waren afgerond. Bovendien is de eerste verbouwing helemaal te niet gedaan, met een andere inrichting van het interieur door aannemer Lakeveld en De Wachter, de huisaannemer van Zoomers.
Maar de eis van Zoomers om elke avond tot 21.00 uur open te mogen zijn, werd niet door de gemeente gehonoreerd. Dat zou ook tegen de winkelsluitingswet zijn, aldus onze informant. 
Zie ook het artikel 'Opening fietsenstalling' dd. 19 april 2011

Terug naar boven