Correctie:Kerkstraat 71/73 niet Groenewouds pand maar van David Damen

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-07-2012 | Gewijzigd op: 17-07-2012
Het bericht over de nieuwe bestemming van  Kerkstraat  71a is onjuist. In zoverre is het eigendom van deze panden 71 [Bandolera] en 71a*  al in het begin van  2012 overgegaan naar David Damen van de 'Liesbosch Vastgoed Maatschap', zoals we toen zelf meldden. Damen nam in februari 2012 negen panden van Geoffrey Groenewoud over vanwege diens financiële noodsituatie, die hem beperkte in zijn - bouwtechnische - armslag.

In Groenewouds tijdvak namen de problemen omtrent de toekomst van het pand en dientengevolge de strubbelingen rond de aanvraag alleen maar toe.Dankzij die overdracht kwam er ook schot in de verbouwingsaanvraag van Kerkstraat 71/71a waardoor ook de bestemming veranderde. In de nieuwe vergunning is tevens de inrichting van 5 appartementen opgenomen.

Vertraging St. Janshof

foto's ©  paul kriele, 17 januari en 6 juli 2012. Sedert enekele weken [vanaf juni 2012 ]lijkt het erop dat  er intensiever in het complex St. Janshof, langszij de Lange Putstraat en de Verwersstraat, gewerkt wordt.

Sedertdien is er ook weer meer schot gekomen van de verbouw van St. Janshof in de Lange Putstraat/Verwersstraat, dat so wie so al vertraagd was. De oplevering stond gepland op voorjaar 2012, dat ook al later was dan aanvankelijk werd aangekondigd. De aannemer, Bert Theunissen mikt nu op december 2012. Ook in de Peperstraat wordt in het herenhuis op nummer 13 driftig gewerkt.
Verkoop valt tegen.
Maar van een grote verkoop van appartementen, zoals in het BD werd gesuggereerd, is geen sprake. De eigenaar en de aannnemer Bert Theunissen zijn zo slim enkele appartementen  aan de laatsgenoemde over te dragen, zodat het lijkt of er wat verkocht zijn. Positief aspect is dat Geoffrey Groenwoud kan zeggen dat er 'metterdaad' belangstelling voor Sint Janshof bestaat.. en er appartementenverkocht  [zouden]  zijn....

Kerkstraat 71 en 71a ,panden die David Damen begin 2012 van Geoffrey Groenewoud overnam.

foto © paul kriele,  26 februari 2012.

 *Zie artikel  'Verkoop panden van Geoffrey Groenewoud aan David Damen dd.  28 februari 2012, waarin de melding van de aankoop van Kerkstr 71/73 en van:
-Hinthamerstraat 86 cadeau- en interieurshop 'Mijn Stekkie'
-Hinthamerstraat 86A zonnesalon Sunday's
-Minderbroedersstraat 4 Workshop 'Werk aan de Winkel'
-Kruisstraat 17 restaurant 'Ries Eten en Drinken'
-Handelskade 1 Hypotheekshop
-Stationsweg 8 Subway
-Stationsweg 9-13 voormalige ABN/AMRO-bank, tegenwoordig Juridisch Loket
-Stationsweg 15 Térence uitzendbureau.


Terug naar boven