Kerkstraat: Modezaak Bandolera uitgebreid met nevenpand

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-12-2012 | Gewijzigd op: 16-04-2013
Bericht 15 april 2013 Restauratie gevel Kerkstraat 71a.

Orly EndeVoets gaat de gehele gevel van het rechterpand van de modezaak Bandolera op Kerkstraat 71a aanpakken. Het werk bestaat uit het renoveren van het stucwerk en de natuurstenen onderdelen. Ook het zink wordt daar waar nodig vervangen en het houtwerk krijgt een beurt. 
Orly EndeVoets is op 12 april 2013 begonnen met de restauratie en het opknappen van de gevel van modezaak Bandolera op  Kerkstraat 71a.
In het pand komen ook nog eens 5 appartementen voor de verhuur.

Bericht 10 april 2013 Bandolera failliet, maar Kerkstraat 71 blijft gewoon open. 
Ondanks het stoppen van het modemerk BANDOLERA zal de recentelijk verbouwde winkel op Kerkstraat 71 gewoon geopend blijven. In plaats van Bandolera, dat vier jaar werd gevoerd, gaat het label ARTICLES er de boventoon voeren in de collecties.
Het aanpalende pand is sinds december 2012 er bij getrokken. Een nieuw gebouwde serre compleet met tuin maken het beeld af.  In de week van 8 /13 april wordt de gevel in ere hersteld.

Bericht 3 december 2012 Uitbreiding Bandolera met nevenpand
Vanmorgen, maandagmorgen december 2012, al om 7 uur ging er in de Kerkstraat een boom door de lucht. Het was een tien jaar oude Koningslinde, die door de opdrachtgever Liesbosch Vastgoed Maatschap [ook eigenaar van Kerkstraat 71 en 71 A] mbv takelbedrijf Van Grinsven over het dak van de modezaak Badolera  werd getild. Die winkel op 71 wordt namelijk met het buurpand nr. 71A uitgebreid. De boom komt daar in de tuin te staan.
Het nieuwe riantere Bandolera opent op 11 december 2012 haar deuren.

   
-Boven:  De kraan van Van Grinsven doet het werk.
-Rechts: De boom,die  geleverd is door Martin van den Oever uit Helvoirt, werd al vroeg op maandagmorgen over de daken van de Kerkstraat getakeld. De omtrek van de tien jaar oude boom bedraagt 76 cm.
 

  -Boven: De koningslinde is over het dak getakeld en wordt in de tuin van Kerkstraat 71 71A geplant.
-Links: Rechts de daken van Piet Zoomers de modezaak die in het vernieuwde postkantoor is gekomen.

Het voormalige pand van het bisdom is geheel gerenoveerd en werdvoorzien van nieuwe installaties. De verbouwing heeft 3,5 maanden in beslag genomen. Op de etages worden 5 huurappartementen ingericht.
Ook de tuin is opnieuw aangelegd en met een Koningslinde gecompleteerd. Haar voorgangster - een rode Prunus -ging door wurging door een Hedra - ter ziele.


Terug naar boven