Voormalig Bisdompand Kerkstr. 71 [mode Articles] opgeknapt

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-06-2013 | Gewijzigd op: 12-06-2013
Het voormalig pand van het bisdom op Kerkstraat 71 en 71A , tegenwoordig beter bekend als damesmodezaak Bandolera, maar intussen veranderd in Articles, is op een haar na klaar. OrlyendeVoets gaat het deze week opleveren aan de eigenaar Liesbosch Vastgoed Maatschap. Daarachter opereert David Damen, die het dubbelhuis een paar jaar geleden overnam van Geoffrey Groenewoud.

Kerkstraat 71 en 71 a dat - na een complete renovatie- boven de dubbele winkel, ook 5 luxe appartementen bevat.
De nieuwe nummering is 71 a t./m f.
 

De firma Orly Endevoets heeft in de voorbije maanden in de gevel de scheuren dichtgezet en het stucwerk gerenoveerd. Van der Pol schilderwerken nam voor het gehele Rijksmonument van binnen- en buiten het schilderwerk onder handen.
Op de begane grond van de twee panden (voorheen huisnummers 71 en 71A,  thans alleen nog huisnummer 71, is de damesmodezaak Articles gevestigd. Voorheen geheten Bandolera. Aan de achterzijde kijkt de winkel via de serre uit op een riante en stijlvol gerenoveerde tuin met daarin de in de winter geplante Koningslinde die thans vol in blad staat. 

Op de verdiepingen zijn 5 luxe huur appartementen gerealiseerd welke thans alle verhuurd zijn via verhuurmakelaar Huuroverzicht 's-Hertogenbosch.
Het Rijksmonument is door haar eigenaar met liefde restaureert waarbij alle monumentale delen, zoals glas-in-lood ramen, weer in haar volle glorie te zien zijn.

-Links een geheel opgeknapte daklijst met nieuw zinken goten.
-Boven: Het majestueuse trappenhuis.

Bandolera 's-Hertogenbosch BV, huurder van de winkelruimte, heeft haar naam gewijzigd in Articles omdat haar landelijke franchisegever enige tijd geleden failliet is gegaan. De winkelformule Articles verkoopt echter een zelfde soort kledingcollectie als voorheen en voert tevens de NTS formule.
Terug naar boven