Fusie Koningstheater-Verkadefabriek-TheateradParade

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-09-2011 De drie theaters in de stad, te weten Koningstheater, Verkadefabriek en TheateradParade gaan een samenwerking ofwel een 'alliantie' aan. Het Koningstheater verdwijnt uit de Triniteitstraat, waar het gebouw ook als theater ophoudt te bestaan. Het Koningstheater trekt miv seizoen 2012-2013 in bij de Verkadefabriek [ruimte Picos]
De samenwerking biedt naast een garantie voor kwaliteit en professionaliteit van het cabaretaanbod, ook een inzet op  opleiding, productie en presentatie van getalenteerde nieuwkomers.
De stap past zo leest het persbericht, binnen het streven van ’s-Hertogenbosch om zich nadrukkelijk te profileren als Cabaretstad.

Koningstheater, voorheen Bis in de Triniteitstraat,  theater en functie van het gebouw als theater, verdwijnen.

foto © gerard monté, 17 juni 2004.

Koningstheater stopt na theaterseizoen 2011-2012 als theaterpodium. Er komt een nieuwe Stichting Koningstheater, waaronder een nieuw cabaretproductiehuis. Daarbij zal de Stichting Koningstheater nauw samenwerken met de Koningstheateracademie.
Een deel van het cabaret- en theatermuziekprogrammering van het Koningstheater wordt toegevoegd aan Verkadefabriek, dat hiermee zijn podiumaanbod verbreedt en versterkt. Maar ook de productiefunctie van Verkadefabriek breidt zich uit. Daar zal de Stichting ook inzetten op andere activiteiten, zoals het opzetten van een cabaretdocumentatie- en als adviescentrum.

Ook het Theater aan de Parade zal zich meer gaan richten op cabaret- en theatermuziek, zowel in de grote zaal als ook meer in de Pleinzaal. Daarmee speelt het theater in op de bouw van de nieuwe schouwburg, die twee zalen krijgt.

De directeur Koningstheater Frank Verhallen wordt in de nieuwe constellatie stadsprogrammeur cabaret en theatermuziek.
 foto © paul kriele, 12 augustus 2009.

Directeur Koningstheater, Frank Verhallen, gaat als stadsprogrammeur de programmering voor cabaret en theatermuziek voor alle drie de theaters doen.
De plannen komen tot stand binnen de huidige, teruglopende budgettaire kaders. Ze worden per 1 september 2012 gerealiseerd.


Terug naar boven