Chappin, Joep

De door Cor Versteeg getekende cartoon bij het afscheid van Joep Chappin waarin de veelzijdigheid van deze man tot uiting komt.
© cor versteeg.
Joep Chappin is de titel van het vriendenboek dat de voormalige
directeur van Autobedrijf Van den Udenhout op 6 januari 2000 werd aangeboden. Het album bevat 32 interviews met familie,
vrienden en relaties.

Joep Chappin was van februiari 1968 in dienst bij het Bossche autobedrijf, aanvankelijk als directeur autolease: Avalinos, sedert 1980 als algemeen directeur. Het ontwerp en de procedure rond de realisatie van de nieuwe showrooms voor Audi en Volkswagen aan de Balkweg - gereed juni 2000-was een van zijn laatste klussen.


In het boek wordt de hoofdpersoon door uiteenlopende bijdragen gekarakteriseerd. Collega's, vrienden en/of familie spreken over zijn warme uitstraling, zijn talrijke initiatieven op promotioneel gebied, zijn inzet voor de stad 's-Hertogenbosch, met name toeristische evenementen. Zijn verdienste voor het Vughtse gilde St Barbara en St.Sebastiaan worden expliciet genoemd. Vermaard van Chappin is zijn 'networking'.

Als enige kanttekening in die schetsen wordt tussendoor Chappins' drukke agenda gememoreerd. Die druk kan hem wel eens humeurig maken. Naast de interviews is ook een korte historie van het autobedrijf Van den Udenhout opgenomen. Het hoofdstuk historie wordt door talrijke foto's versterkt.

Het album is bedoeld als een vriendenboek en werd uitgegeven in opdracht van de directie van Autobedrijf Van den Udenhout, bij Uitgeverij Bastion Oranje. Realisatie Drukkerij Van Gerwen Den Dungen, januari 2000.

Omslag Vriendenboek 'Joep Chappin' aan hem aangeboden als directeur van Van den Udenhout Autobedrijven op 6 januari 2000.
 

<< Minder informatie


Laatste artikelen binnen de categorie Chappin, Joep:

Joep Chappin [78 jaar] overleden

Joep Chappin [78 jaar] overleden

Gepubliceerd op: 15-09-2016 | Gewijzigd op: 03-03-2018
Woensdagmorgen 14 september 2016 is Joep Chappin aan kanker overleden.
Lees meer
Afscheid Hoofdman Joep Chappin van Vughts gilde

Afscheid Hoofdman Joep Chappin van Vughts gilde

Gepubliceerd op: 15-04-2011 | Gewijzigd op: 15-04-2011
Zaterdag 16 april 2011 neemt Joep Chappin als Hoofdman van het Vughtse gilde St. Barbara en Sint Sebastiaan afscheid van het gilde. De 74-jarige Chappin, zoon van de vroegere garnizoenscommandant Chappin was dertig jaar lid van het Vughtse gilde. In zijn werkzame leven was Chappin directeur bij Autobedrijf Van den Udenhout, dat hij zakelijke nieuwe impulsen gaf.
Lees meer
Joep Chappin ontvangt Moeder Truus Poffer.

Joep Chappin ontvangt Moeder Truus Poffer.

Gepubliceerd op: 05-03-2003 | Gewijzigd op: 15-09-2016
Aswoensdag 2003: Joep Chappin ontvangt Moeder Truuspoffer.
Lees meer