Draakje van fontein Stationsplein gejat / blijkt vandalisme

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-02-2015 | Gewijzigd op: 18-02-2015
Reactie politie zondagnamiddag:
Draakje weg. Ervoor ligt een restant van praalwagen nr 31 Damesdispuut Hupitehda.
Op het bord een loflied op de Oeteldonkse Draak:

Ge schittert van kaak tot kaak
Liefje van d'n Oeteldonkse Gouwe Draak
.

Maar ja, de vraag is,
of dit restant nog zo schittert dames..?


foto © paul kriele,18 februari 2015.

Het zou gaan om vernieling. Een van de draakjes zou in de fontein liggen. Melder heeft zelf de gemeente gewaarschuwd. Mogelijk dat gemeente al dat draakje heeft opgehaald....Inderdaad, gemeente woordvoerder zegt dat het draakje is vernield en wordt gerestaureerd.

Bericht van 15 februari 2015 Diefstal Draakje uit Drakenfontein.
In de nacht van zateradag 14 op zondag 15 februari 2015  is een van de vier waterspugende draken van de grote Drakenfontein ontvreemd. De draak werd van zijn sokkel gerukt. Noch bij de politie noch bij de gemeente was van de diefstal iets bekend. Het is ook niet duidelijk of het een ludieke,  of een criminele actie is geweest.
De diefstal zal wel bedoeld zijn om de waarde van brons te kunnen omzetten in geld. De grote draak is van verguld koper.

Stationsplein
Draakje ontvreemd.

foto © piet de bekker, 15 februari 2015.

De Drakenfontein [*1903] was eerder bedoeld als een drinkwaterplaats, maar  werd later door een prijsvraag een monument. Het was een geschenk aan de stad  van de toenmalige Commissaris der Koningin mr. Bosch van Drakenstein ter herinnering aan twee van zijn overleden dochters. Het ontwerp komt van J. Dony.