Mediator aangesteld in conflict Groenewoud versus Vehmeijer

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2014 | Gewijzigd op: 12-04-2014
In het kort geding* in de zaak Groenewoud tegen Bernadette Vehmeijer bij de rechtbank in Amsterdam, heeft -na een uren lang verhoor- de rechter vrijdag 11 april 2014 een mediator voorgesteld om een eind te maken aan de affaire, waarin de twee partijen over en weer van elkaar miljoenen eisen.
Volgens 82-jarige Bill Groenewouds advocaat gaat het om een schuld van Vehmeijer aan Groenewoud van  € 15-20 miljoen. Die dateert van een aandelenkoop door Bernadette Vehmeijer in het bedrijf Cyclomedia, waarmee zij de schulden aan Bill af zou kopen. Aldus de opzet van haar ex-man en tevens eigenaar van Cyclomedia Leo Geeris, die zijn vrouw daarmee in een faillissement mee sleurde. Het Zaltbommelse Cyclomedia was toentertijd slechts twee ton waard...
Maar Vehmeijers advocaat stelt dat zij  € 7 miljoen te goed heeft van Bill Groenewoud...

Dat die mediator zal komen komt doordat zowel Bill Groenewoud als Bernadette Vehmeijer in hun relaas voor de rechter aangaven eindelijk- na ruim 5 jaar ruzie- van deze  zaak verlost te willen zijn.
Vóór 25 april 2014 moet duidelijk zijn of er een bemiddelaar aan de slag kan gaan.
Bron: Quote [dat in april zes pagina's aan de Groenewouds besteedde] 
en rechtbankverslaggever Wouter ter Haar /Brabants Dagblad.


* Het kort geding was aangespannen door vader Bill Groenewoud om het beslag [zie artikel hieronder], dat door Bernadette Vehmeijer op goederen en delen van het vastgoed van de Groenewouds was gelegd, op te kunnen heffen.

>>>Voor de aanleiding en achtergrond van dit conflict zie hieronder het bericht  van  7 februari 2014.

De twee hoofdpersonen van de ene -Groenewoudpartij- met  links John, die de meer zakelijke partner in de Groenewoudfamilie is en Bill [rechts] de pater familias, die de grondslag legde van het huidige concern, maar zich ook meer emotioneel in de rechtszaal gedroeg. tekeningen © quote april 2014.

Inval bij panden van de Groenewouds artikel dd. 7 februari 2014
Bij diverse takken van de Vughtse [ook Bossche] familie Groenewoud is donderdag 6 februari 2014 een inval gedaan.
Dat meldt Quote. Het blad, bekend van de top 500 rijkste Nederlanders, geeft als specificaties dat er op vijf adressen beslaglegging volgde [ook op roerende goederen zoals,juwelen en schilderijen en bankrekeningen] voor een bedrag van € 6,8 miljoen . Het gaat om de privé-adressen van de 82-jarige vader Bill, en diens zonen John, Geoffrey Jim en dochter Jeanine.
John, Bill en Geoffrey Groenewoud
Jim en Jeanine ontbreken er op.

© Cartoon van Paul van der Steen.

De verzoeker van de beslaglegging, Bernadette Vehmeijer, zegt via Quote:  'Wij  hebben op de meest dierbare en waardevolle bezittingen - de huizen, maar ook kunstobjecten, juwelen, én bankrekeningen – van de familie Groenewoud beslag hebben laten leggen. Vehmeijer stelt dat bij  een waarde-overdracht van aandelen Cyclomedia [in 2007]  zij  door de Groenewouds tekort zou zijn gedaan. 
Bij de actie waren ook hulpofficieren van justitie aanwezig voor het geval er deuren ontzet moesten worden, zoals dat bij  Geoffrey Groenewoud  gebeurde.'

Aan de actie ligt een ingewikkeld en langslepend multi-miljoenenconflict tussen de telg van een textielmagnaat Vehmeijer en de Groenewouds ten grondslag.
Maar al lijkt er een link te liggen,  de recente publicaties in de media [Bastion Oranje en Brabants Dagblad]  vormen geen aanleiding tot dit onderzoek.

Zie ook Het wel en wee van de Groenewouds artikel dd. 20 september 2008.
Terug naar boven