Opnieuw miljoenenbeslag op Vughtse Groenewoudfamilie

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2014 | Gewijzigd op: 27-11-2014
Woensdag 26 november 2014 heeft het Amsterdamse gerechtshof besloten op huizen en spullen van de Groenewouds in Vught beslag te leggen van € 6,7 miljoen. Het ging nog eens om de rechtszaak die Bernadette Vehmeijer tegen de familie had aangespannen*. Maar ook de Groenewouds zeggen op hun beurt van haar miljoenen te goed te hebben.
Een redacteur van het Brabants Dagblad was bij de zitting, waar ook Bill en John Groenewoud verschenen, aanwezig.
Uitspraak volgt pas in januari 2015.

Bill [r.] en John Groenewoud voor de Amsterdamse rechter in de beroepszaak die is aangespannen
door Bernadette Vehmeijer.
tekeningen © quote, april 2014.

Bernadette  Vehmeijer zegt dat haar man, Leo Geeris,  aan de kwestie de grondslag  ligt. Geeris had een miljoenenschuld bij  Bill Groenewoud. Die schuld diende vereffend te worden door de verplichte aankoop van aandelen, twv € 10 miljoen, door Bernadette in het  Zaltbommelse bedrijf Cyclomedia van Leo Geeris. En dan komt het: die  aandelen waren in het bezit van de kinderen Groenewoud: John Jeanine, Geoffrey en Jim. Het Hof stelde eerder dat  Vehmeijer een deel daarvan - € 6,7 miljoen - terugkrijgt van de Groenewouds. Omdat dat niet lukte liet zij daarop beslag leggen op het  onroerend goed en spullen van de Groenewouds. Het Hof erkende de beslaglegging als terecht !
Maar de Groenewouds stellen dat zij aan hun verplichtingen hebben voldaan.
Partijen gingen eerder niet in op een voorstel van de rechbank om een mediator aan te stellen. Waarop Vehmeijer in hoger beroep ging.

Uitspraak volgt in januari 2015.

Zie artikel  Groenewoud en tegenpartij weigeren bemiddeling   dd. 14 mei 2014