Beslaglegging op Vughtse villa van Geoffrey Groenewoud

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2016 | Gewijzigd op: 09-03-2016
Bank Insinger de Beaufort heeft voor € 2,2 miljoen beslag gelegd op de villa van Geoffrey Groenewoud in Vught. Dat meldt  Quote [08032016], waarvan de redactie ook nog op een echtelijke crisis zinspeelt.
Quote: Geoffrey Groenewoud heeft het zwaar te verduren sinds hij afgelopen oktober persoonlijk failliet werd verklaard. De vastgoedondernemer zit op een schuldenberg van ruim € 65 miljoen, veroorzaakt door scheutige leningen van banken als ABN/Amro en SNS.

Geoffrey Groenewoud: gegijzeld door weigering
info aan de curatoren te geven over privévermogen
.


foto © paul kriele,  6 september 2010.

Zoals eerder bericht is Geffrey opnieuw gegijzeld omdat hij weigert de curatoren inzicht te geven in zijn privévermogen en andere vermogenbestanddelen.

Mysterieuze schuldbekentenis
Quote heeft stukken ter beschikking waaruit blijkt dat onder meer de bekende Bossche ondernemer Rens den Otter met hotelsuites in de Verwersstraat en op de hoek Stationsweg-Van der Does de Willeboissingel, aan Geoffrey nog  € 45.000 schuld moet terug betalen.

Echtpaar Groenewoud-van de Sande gescheiden ..?
Geoffrey Groenewouds echtgenote, Arnoldina van de Sande, blijkt al geruime tijd gescheiden van haar man te wonen, aldus nog steeds Quote. Maar ook op een deel van haar bezittingen heeft Insinger de Beaufort voor € 2,2 miljoen beslag laten leggen. Buiten 18 objecten zit daar de helft van de villa van het echtpaar bij.
Aanleiding voor de curatoren om ook hier een beslaglegging te doen is de verkoop van Groenewouds villa op Ibiza. Die zou de verdachte aan iemand [??] verkocht hebben deels in kontanten en deels met  € 90.000. Quote beweert dat -volgens de gerechtelijke documentatie - de ex-echtgenote van Geoffrey - de koper moet zijn.

Maar broer John Groenewoud zegt tegen de redacteur van Quote dat er wel een hypotheek loopt met de Insingerbank,
maar dat van een officiële echtscheiding nog geen sprake is.
De curatoren, die nog druk bezig zijn met het lopende onderzoek, verwachten dat, als Groenewoud niets los laat, zijn gijzeling nog tot eind maart zal duren.