‘Ontroerend’ slecht met Vastgoedman Geoffrey Groenewoud

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-05-2017 | Gewijzigd op: 20-05-2017

Het gaat met Geofrrey Groenewoud ontroerend slecht. Dat concludeert redacteur Robèrt van Lith [Brabants Dagblad dd. 20052017]. De curatoren in de faillissementszaak rond Geoffrey gaven publiekelijk inzicht in de aan-en verkopen van de voormalige bezittingen van het zwarte schaap van de zakenfamilie Groenewoud. Maar of de 52-jarige Geoffrey er onder lijdt, is de vraag. Telkens als we hem tegenkomen lacht hij hartelijk, wuift elke reactie opvragen van zich af  en snelt, voordat er een foto gemaakt worden, er met zijn scooter vandoor.

De gewezen vastgoedmiljonair maakt nog steeds deel uit van het Bossche uitgaansleven en zit bij diverse cafés regelmatig aan de toog.

De gesjeesde Vastgoedmiljonair
Geoffrey Groenewoud:
Vaak lakoniek,
maar altijd vrolijk als je hem tegenkomt. 


foto © paul kriele, 20 mei 2017.
................................................................................................

De krant geeft een breed uitgemeten overzicht van percelen die intussen iov de  curatoren Maarten van Ingen en Floris Dix zijn verkocht. Dat overzicht laat zien dat verkoopprijzen van die panden ver onder de aankoop waarde liggen die indertijd Geoffrey betaald  heeft. Soms zijn ze voor de helft weggegaan. Daarover zeggen Van Ingen en Dix  bekennen , of liever bevestigen voor zichzelf dat tot nu toe de panden voor 131% van de executiewaarde in andere handen zijn gekomen…

‘Tweederde is verkocht en daarmee  is € 30 miljoen binnengehaald. Het beheer is uitbesteed aan andere bedrijven,’ aldus de curatoren.  Of Geoffrey die intussen gescheiden is  nog lang in hun -voorheen -gezamenlijke villa aan de Vughtse Bremlaan kan blijven wonen is de vraag:  ‘De verkoop is aanstaande’. 

De in 2015 gesjeesde zakenman, die voor € 70 miljoen aan schulden had, leeft op dit moment van natura, zo  staat te lezen. Maar de familie komt voor hem op en ‘doneert’ regelmatig. 

  Geoffrey Groenewoud  [*1965] 

foto © paul kriele, 9 september  2010. 
..................................................................................................................................


Met het geld is ook zijn reputatie als odnernemer verloren geraakt
Geoffrey  Groenewoud, een man die geen beste reputatie had  en regelmatig in aanvaring kwam met aannemers, gemeenten,  huurders  en kopers van panden. Afspraken over achterstallig onderhoud kwam hij niet na. Zelfs met justitie kreeg hij mot nadat hij zonder vergunning delen van monumentale panden  had gesloopt. Bekend zijn de uitgeklede chocolateriezaak van de gezusters Van Elderen op Schapenmarkt 37, de sfeervolle en sjieke hoedjeszaak van Merkx op Kerkstraat 75 en het historische -rijk ingerichte- pand [voorheen van Teulings] ‘De Eksters’ op Hinthamerstraat  176.

Voor de vele berichten over de Groenwouds zie  'Wel en Wee van de Groenewouds' dd. 23 september 2009,mof type in zoekfunctie 'Groenewoud'.Terug naar boven