Inval door Justitie/ politie bij de Groenewouds

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-02-2014 | Gewijzigd op: 07-02-2014
Bij diverse takken van de Vughtse [ook Bossche] familie Groenewoud is donderdag 6 februari 2014 een inval gedaan.
Dat meldt Quote. Het blad, bekend van de top 500 rijkste Nederlanders, geeft als specificaties dat er op vijf adressen beslaglegging volgde [ook op roerende goederen zoals,juwelen en schilderijen en bankrekeningen] voor een bedrag van € 6,8 miljoen . Het gaat om de privé-adressen van de 82-jarige vader Bill, en diens zonen John, Geoffrey Jim en dochter Jeanine.
John, Bill en Geoffrey Groenewoud
Jim en Jeanine ontbreken er op.

© Cartoon van Paul van der Steen.

De verzoeker van de beslaglegging, Bernadette Vehmeijer, zegt via Quote:  'Wij  hebben op de meest dierbare en waardevolle bezittingen - de huizen, maar ook kunstobjecten, juwelen, én bankrekeningen – van de familie Groenewoud beslag hebben laten leggen. Vehmeijer stelt dat bij  een waarde-overdracht van aandelen Cyclomedia [in 2007]  zij  door de Groenewouds tekort zou zijn gedaan. 
Bij de actie waren ook hulpofficieren van justitie aanwezig voor het geval er deuren ontzet moesten worden, zoals dat bij  Geoffrey Groenewoud  gebeurde.'

Aan de actie ligt een ingewikkeld en langslepend multi-miljoenenconflict tussen de telg van een textielmagnaat Vehmeijer en de Groenewouds ten grondslag.
Maar al lijkt er een link te liggen,  de recente publicaties in de media [Bastion Oranje en Brabants Dagblad]  vormen geen aanleiding tot dit onderzoek.

Zie ook Het wel en wee van de Groenewouds artikel dd. 20 september 2008.