Oproep Stadsarchief: : Deel uw herinneringen aan het ‘Groot’!

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-05-2014 | Gewijzigd op: 10-05-2014
Op zaterdag 17 mei a.s. is er in de oude kapel van het 'Grôôt' tussen 11.00-16.00 uur onder het thema ‘oud wordt nieuw’een kennismaking met het Groot Gasthuis. Er is van alles rondom de kapel te doen.

Het Stadsarchief  heeft een expositie ingericht met historische foto’s van het Groot Ziekengasthuis. Ook worden er doorlopend historische films van ’s-Hertogenbosch gedraaid over de periode 1913-1975 .
 
Impressie van de plannen mbt de Agora. Op de achtergrond de oude kapel.
Het 'Groot Gasthuis'.

foto © lisette vander swaluw, 14 april 2014.

Oproep
Het Stadsarchief roept lezers op hun foto’s en herinneringen aan het GZG te delen. Naast de foto’s uit het archief van het ziekenhuis bieden ook uw foto’s en herinneringen een beeld van hoe het GZG vroeger functioneerde. Iedere Bosschenaar heeft wel iets met het GZG : u bent er geboren, werd er behandeld, ging op bezoek, of nam er afscheid van een dierbare. Heeft u nog herinneringen aan het GZG? Zet ze op schrift en neem ze mee naar de ‘Open Dag’ op zaterdag 17 mei.
Deze bekende Bosschenaar lag in 1957 in het Grootziekengasthuis. Maar hij is vast niet de enige met herinneringen aan het ziekenhuis.


Foto: Een Bossche jongen in het Grootziekengasthuis, 1957.