Woonzorgcomplex Boschstede zonder vlag en wimpel geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2018 | Gewijzigd op: 11-06-2018

Het nieuwe woonzorgcentrum Boschstede van Domus Magnus in het voormalige polikliniekgebouw van het Groot Ziekengasthuis is zonder slaande trom, noch met vlag en wimpel geopend. Er zijn intussen al de eerste bewoners ingetrokken.
Deze maand zijn er nog twee open dagen: op dinsdag 19 en op donderdag 21 junI [16.00 -21.00 uur]. 

De officiele opening volgt pas  in september 2018.


De voormalige poliklinieken 
in de Nieuwstraat dat komend najaar als woonzorghotel Boschstede officieel geopend wordt
.
De eerste bewoners zijn er half juni ingetrokken.

foto © paul kriele, 12 mei 2018.

.......................................................

Bericht van 12 mei 2018 Woonzorgcentrum Boschstede in Nieuwstraat houdt kijkdagen


Front van Woonzorghotel Boschstede.


foto © domus magnus
..............................................................................................


Zaterdag 12 mei 2018 was er een tweede open dag voor belangstellenden met een royale beurs  in een woonzorgappartementen. 

Dinsdag 19 juni 2018  volgt nog een open dag. Dan zal ook het woonzorgcmplex open gaan voor bewoning. Maar de offici
ële opening staat voor het najaar gepland.

Boschstede van Domus Magnus houdt het midden tussen het luxere, maar erg kollosale Leyhoeve in Tilbrug en het wat meer sjiekere, maar erg sfeervolle Molenwijck in Loon op Zand dat van de ene kant afgelegen, maar van de andere kant in een natuurrijke omgevings is gesitueerd.  Boschstede kun je zien als en typisch Bosch woonzorgcomplex dat door zijn kleinschalige opzet [voormalig polikliniekgebouw] charme en sfeer heeft. Zo  heeft de architect de kleinere en de grote trappenhal gehandhaafd, eveneals de glas in loodramen.

Voorbeelden van interieurs
van Boschstede in de Nieuwstraat.


foto's © paul kriele, 12 mei 2018.
............................

 

  D
........................................................


De toekomstige eetzaal was voor de open dag ingericht als ontvangtszaal. Die ligt meteen na binnenkomst aan de linkerkant. Daar zorgt Rineke van der Vliet-Rovers voor het dagelijks menu. Rineke was voorheen chef kok van de sociëteit De Zwarte Arend/Amicitia in de Peperstraat.


De dagelijks manager/ bedrijfsleider Lex Corbijn is een oud-verpleegkundige. Zijn eerste stap bij Domus Magnus was ook de eerste vestiging ‘Klein Engelenburg’ in Brummen bij Zutphen. Daarna volgde vijf jaar De Sterrenschans in Nijmegen.
Corbijn voelt zich door ervaring en verleden een gastheer, want bij Domus Magnus is het één familie. Je bent er directeur en ondernemer en zorgverlener tegelijk, aldus Lex Corbijn.  ‘Ons zorgteam begeleidt de bewoners die bijv. aan dementie lijden zo lang mogelijk. Dat gebeurt door Marleen Rijnveld van de activiteitenbegeleiding die dagelijks in huis of buitenshuis [met de auto] iets organiseert. Maar er is ook een digitale presentatie van de omgeving van Den Bosch, of voor bewoners die van elders vandaan komen, een herkenbare film van haar/zijn  omgeving.-Boven en rechts: De toekomstige eetzaal 
werd op de open dag gebruikt als ontvangs ten informatiezaal.

-Rechts boven: Rineke van der Vliet- Rovers, de]
chef kok van Boschstede. Rineke is afkomstig van 
de sociëeteit Amicitia-De Zwarte Arend in de Peperstraat.foto's © paul kriele, 12 mei 2018.
....................................................................................................

24 uurs Zorgteam

Naast het team verzorgenden dat 24 uurs dienst kent, is er een eigen behandelteam dat bestaat uit een psycholoog en een specialist oudere geneeskunde.

Voor het geval zoals bij dementie als er sprake is van ongepast gedrag of als de patiënt  of zijn /haar omgeving gevaar loopt, kan de huisarts na overleg met de familie een verpleeghuis aanraden.
Het complex bevat geen zorgvleugel, maar wel zes zorghotelappartementen op de bovenste verdieping. Die tijdelijk te bewonen zolderappartementen [tweede etage] zijn bestemd voor bewoners die bijv. na een operatie terugkeren en voor mensen die een weekeindje weg willen en daarbij zorg of respijt zorg nodig hebben.


Glas in loodramen die herinneren aan de tijd waarin het 'Groot' nog nonnen in de verpleging had.
'Zorg' en  'Barmhartigheid'zijn enkele slogans van hun orde.

foto© paul kriele,  14 mei 2018.
..........................................................
 

De appartementen zijn 40 m [klein] en 110 m  [de grote], die grenzen aan een binnentuin of hebben een dakterras. De keuken bevat een magnetron en inductieplaat. Maar chef kok Rineke van der Vliet heeft al zo’n naam gemaakt dat de eetzaal stoelen tekort zal hebben.

Elk appartement heeft een naam van een of andere Hollandse meester uit  de  periode van na 1800 onder wie Van Gogh en ee ander deel met een naam van ouderen meesters van vóór 1800, onder wie Rembrandt van Rijn en Jeroen Bosch.

De appartementen worden compleet opgeleverd geeft Lex Corbijn aan zodat men niet in de verbouwingsperikelen behoeft te zitten.

De appartementen zijn tijdelijk door een tylist ingericht, maar dat gebeurt om een beter beeld van de mogelijkheden te krijgen.

Het complex heeft geen parkeerfaciliteit. Ook niet in samenwerking met het Gasthuiskwartier. Mogelijk komt dat later, maar vooralsnog bestaan er geen plannen voor, aldus een woordvoerder.-Boven: Beelden van een groot appartement [110 m²].

-Onder de kleine trappenhal en rechts onder het keukenblok met inductieplaat en magnetronoven.

-Onderaan: de douchecel.

-Rechts onder uitzicht richting het zuiden
metstervormig verpleeggebouw [jaren dertig]
en de flat op het Burg. Loeffplein.

De kamers zijn om een beter beeld van
de mogelijkheden te krijgen door een
stylist nhgericht. Maar dat is dus tijdelijk.

foto's © paul kriele, 12 mei 2018.
   
   

In juli 2018 volgt er nog een opendag.  Zie voor info www.domusmagnus.com


Bericht van november 2015 Nieuw woonzorghotel in de Nieuwstraat
De oude poliklinieken én een pand ernaast [n r. 32] wordt na verkoop door vof GZG/Heijmans, verbouwd tot 38 zorgappartementen. De nieuwe eigenaresse is Domusmagnus.com

Nieuwstraat.
De oude poli van het GZG in de
Nieuwstraat dat een woonzorgcomplex wordt.

Deze week is door beide partijen de handtekening onder het verkoopcontract van dit Rijksmonument gezet.
De verwachting is dat begin 2017 de eerste bewoners hun appartement kunnen betrekken.

. *Domusmagnus.com is een woonzorgorganisatie die naast de zes bestaande locaties, Utrecht, Zutphen en Nijmegen,  Den Bosch als nieuwe vestigingen aan haar beheer heeft toegevoegd.
In het woonzorgcomplex wonen ouderen in een eigen appartement, inklusief 24-uurs zorg, service en dienstverlening [wasservice, chef kok]. Aan het complex is ook een zorghotel verbonden voor herstel na een ziekenhuisopname.

Terug naar boven