Gasthuiskwartier: start verkoop eerste fase/ hoek bij de Nieuwstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-07-2017 | Gewijzigd op: 29-07-2017

Medio september 2017 start de verkoop van de eerste fase in het Gasthuiskwartier. [Zie kaart bij A.]
Daar staat onder meer dit appartementengebouw [zie foto]. Voor info zie Gasthuiskwartier

Flat nabij het oude Stergebouw in
eerste fase [A] nabij Nieuwstraat.
 

.......................................................................................

Bericht van 18 april 2017 Eerste fase binnenkort in de verkoop

De drie bouwfasen van het Gasthuiskwartier. De verkoop start in de komende zomer . Appartementen kosten vanaf €375.00 en een penthouse vanaf ruim een miljoen..

 

1e fase
(A+B)............


 

20 koopwoningen
en 23 koopappartementen
.......................................................................... 

Prognose start verkoop
2e kwartaal 2017


2e fase
(C+D)


 

ca 42 koopwoningen

 

Prognose start verkoop
2e kwartaal 2017


 

3e fase
(E+F)


 

ca 15 woningen, ca 85-90
koopappartementen


 

Eind 2018 begin 2019


Bericht van 2 juni 2016  Plattegrond  geeft inkijk in situatie van Gasthuiskwartier

In het Gasthuiskwartier komt vooraan in de Nieuwstraat -naast de oude poli-ingang- een markante hoekflat van zes verdiepingen en verder op het GZG-terrein herenhuizen, stadsvilla’s en stadswoningen. Op die hoogte wordt een nieuwe straat aangelegd die naar het binnenterrein loopt. De straatnaam is De Chirurgijnstraat.
Zomer van dit jaar is het architectonisch ontwerp gereed. Onbekend is nog wanneer de bouw precies aanvangt en wanneer de verkoop van de percelen begint.

Rechts vooraan loopt de
Zuid-Willemsvaart en achterin de  Tolbrugstraat
Vooraan middenin is een nieuyw gecreëerde tussenstraat naar het binnenterrein geprojecteerd. Van de linker flat staat daarvan links nog het oude polikliek gebouw dat een senooren-zorgflat wordt.
Op de hoek van die tussenstraat de twee flats waarvan de linker zes verdiepingen telt.

Het appartementen aanbod in het Gasthuiskwartier bestaat in fase 1 uit drie kleine woongebouwen van maximaal 6 verdiepingen. Deze appartementen zijn groot, eigentijds, hoogwaardig afgewerkt en van alle gemakken voorzien. Kenmerkend zijn de grote raampartijen die een schitterend uitzicht bieden over de Zuid Willemsvaart, het Kardinaal van Rossumplein en/of over de monumentale panden die het Gasthuiskwartier rijk is.

Er komen er appartementen met twee, drie- en vier slaapkamers. Op de ‘top floor’ bevinden zich de exclusieve penthouses met hun eigen terrassen. ook op de begane grond hebben een aantal appartementen een stadstuin. Op de verdiepingen hebben de appartementen balkons of dakterrassen.
Onder het gebouw bevindt zich de parkeergarage, waar u naast een of twee parkeerplaatsen ook een berging tot uw beschikking heeft.

  Op deze plattegrond loopt de
Nieuwstraat bovenin en het kanaal links

De eerste fase bestaat uit appartementen en woningen in deelgebied A [linksboven] & B [midden boven] .
De woningen (20 woningen in deelgebied A) zijn gelegen tussen de Zuid Willemsvaart en de Nieuwstraat. Ze vormen een herkenbaar gezicht en maken een fraai entree van het gebied.
De herenhuizen aan de Zuid Willemsvaart hebben een eigentijdse architectuur met klassieke elementen. Deze statige woningen hebben maar liefst 5 woonlagen.
De stadswoningen en stadsvilla’s hebben 3 woonlagen en enkele woningen hebben nog een bergzolder op de 4e verdieping. De ontwerpen zijn afkomstig van 4 architecten. Hierdoor hebben alle woningen een uniek karakter. Ze beschikken over een ruime stadstuin en – heel handig –twee parkeerplaatsen en een berging in de parkeerkelder.

   
Herenhuizen [l-boven], stadsvilla's rechts boven en stadswoningen [rechts].  
,
Bij de woningen heeft u keuze uit drie woningtypen. Het verschil zit niet alleen in de architectuurstijl, maar ook in het aantal verdiepingen, de bijzondere gevels en de grootte van de woningen.

Terug naar boven