Bouw vijf stadswoningen in Gasthuiskwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-09-2019 | Gewijzigd op: 03-09-2019
Aannemer BC Gasthuiskwartier [ BAM Pennings Rosmalen en Heijmans Bouw] gaat begin 2020 vijf stadswoningen bouwen in het Gasthuiskwartier. Ze liggen op het binnenplein nabij de twee monumentjes: de  oude poli van vóór 1914 en het mortuarium.
De woningen zijn al verkocht voor prijzen tussen € 700. 000  en € 740.000, inklusief een parkeerplaats en berging in de nabij gelegen parkeergarage.
 
Vijf stadswoningen
in Gasthuiskwartier.
 
De vijf 5 woningen bestaan uit 2 lagen, en een (stads)kap waarvan  de begane grond een bruto hoogte heeft van 3,5 meter bedoeld om de drie woningen in de smalle steeg naast het St. Josephpaviljoen een gevoel van ruimtelijkheid te geven. Alle woningen beschikken over een achtertuin. De hoekwoning naast de oude Poli (Domus Magnus) beschikt daarnaast over een eigen achterom aan de zijkant van de woning; deze woning heeft daardoor een extra brede, grote tuin. De eerste twee statige woningen (Hilberink Bosch) liggen aan een klein pleintje en hebben een doorkijk naar het levendige gebied tussen het Stergebouw en het Zusterhuis. 

De drie andere woningen (Bedaux de Brouwer), liggen in een steegje en zijn meer ingetogen qua architectuur; de woningbreedte bedraagt 6,0 meter en de diepte 10 meter. Alle woningen zijn op de begane grond uitgebouwd tot een diepte van 12 meter.