Gasthuiskwartier Feestelijke start bouw kanaal-Lange Tolbrugstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-09-2021 | Gewijzigd op: 30-09-2021
Impressie van de feestelijke bijeenkomst met de toekomstige bewoners van de beginnende bouw in vak C aan Tolbrugstraat-Zuid-Willemsvaart 
 
Welkom en toespraken door gastvrouw Lizette Remery, wethouder Roy Geers en Marcel Jansen van de Ontwikkelingscombinatie Gasthuiskwartier.  Op middelste foto gastvrouw met Magda Ninaber van Eijsden die op deze locatie werd geboren.
foto's © henk van esch, 29 september 2021.

-Hierboven: Enkele gasten mochten als symbolische start de foto van het complex doorknippen: Vader Peter met twee, Emma en Beau, van zijn kinderen, 
wethouder Roy Geers en Marcel Jansen en NN?.  ...
-Hieronder Tot slot was er een gezellig onderonsje met hapjes en een drankje
.
foto's © henk van esch, 29 september 2021.
 
Indruk van de invulling van het Gasthuiskwartier.
Woensdag 29 sepotmernb 2021 feestleijke start in deelgebied  C, op de hoek Lange Tolbrugstraart- Zuid-Willemsvaart
Op de hoek Lange Tolbrugstraat-Zuid-Willemsbaart [tegenover de flat Bloemenkamp] komen acht stadswoningen, zeven herenhuizen, vijf stadsvilla's en twee kleinschalige appartementgebouwen met elk circa 10 appartementen. De start zou in het voorjaar zijn gevierd, maar viel uit door corona. De viering gebeurt met wethouder Roy Geers en de toekomstige bewoners.
Alle huizen en appartementen zijn verkocht. De oplevering gebeurt eind 2022.
Achter de ontwerpen staan: Bedaux de Brouwer, HP architecten en  Hilberink Bosch.

Bericht van 30 juni 2021 Dankzij gemeenteraad alsnog goedkope woningen in Gasthuiskwartier,
B&W bericht aan de gemeenteraad [brief dd. 29 juni 2021] dat in het plangebied F en op locatie Bloemenkamp van het Gasthuiskwartier alsnog goedkope woningen komen.
 
Boven in de Zuid-Willemsvaart. Links van onder naar boven de Lange Tolbrugstraat, waar langs o.a. plangebied F ligt, waar het hier om gaat. Op F komen van de 78 apprtementen 36  goedkope koopwoningen.
Tegenover plangebied C staat de zusterflat Bloemenkamp,Op die locatie komen  115 sociale huurwoningen en 20 koopwoningen.

Het gaat om de Bloemenkamp en om deelgebied F aan de Lange Tolbrugstraat. F is de bouwplek gesitueerd, komend vanuit de binnenstad [Markt /Marktstraat, tegenover het Mariapaviljoen. Dat bouwblok met 78 appartementen waarvan 36 sociale huur of goekdope koopwoningen,  rust op de voormalige kelder van het GZG naast het transformatiestation. Het worden koopwoning € 185.000 vrij op naam of huurwoningen die maximaal € 710 huur per maand doen [vlg. prijspeil dd. 01040215.] Op de begane grond komen commerciële ruimten en op de etages woningen.
De woningen In de Bloemenkamp zouden eerst duurdere huurwoningen worden, maar de gemeente wenste dat er via een corporatie goedkope woningen zouden komen. Intussen [najaar 2020] is door de VOF Gasthuiskwartier met een door de gemeente bedoelde corporatie [Brabant Wonen] een koopovereenkomst gesloten voor de bouw van 115 sociale huurwoningen en 20 koopwoningen op de locatie Bloemenkamp [zusterflat] en 36 goedkope huurwoningen in deelgebied F. Tezamen 151 woningen ofwel 40 % van het totaal aantal woningen in het kwartier.

Afspraken
Indertijd [dd.29 maart 2016] zijn met de VOF Gasthuiskwartier afspraken vastgelegd en de brief van B&W dd.29 juni 2021 [‘gemengd bouwen in Gasthuiskwartier] is een vervolg op de door de raad unaniem aangenomen motie van de gemeenteraad [juli 2019 ].

Terug naar boven