Gasthuiskwartier:Uitstel bestemming Apotheek Regentenhuis Godshuizen

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2021 | Gewijzigd op: 13-10-2021
De politiek onder leiding van wethouder Roy Geers moet opnieuw met de omwonenden van het Gasthuiskwartier aan tafel over de bestemming -met name horeca -van het voormalige Regentenhuis en de oude apotheek nabij het - nog nader in te richten- Herman Moerkerkplein. Dat is het resultaat, na een debat over en weer in de raadsvergadering van dinsdagavond 12 oktober 2021.  Daarmee wordt de beslissing over de eventuele horecabestemming van oude panden uitgesteld naar december 2021.
De bewoners van het Gasthuiskwartier voelden zich niet goed in dat plan herkend en vrezen overlast [herrie van bezoekers door horecazaken].

Bericht van 20 september 2021: Woon-en horecabestemming Apotheek en Regentenhuis Godshuizen
....
-Hierboven: Links de oude apotheek die een woon-en horecafunctie krijgt. Rechts de aanbouw aan de achterkant van het Regentenhuis van de voormalige Godshuizen. In de tuin er van komen 7 appartementen..
-Onder: De aanblik op de oude apotheek. naast de poort in de Korte Waterstraat
.
foto's © paul kriele, 27 januari 2020.
....

De oude, eind 18e eeuwse, apotheek en het eind 16e eeuwse Regentehuis [deel van de Waterpoort] krijgen een woonbestemming en horeca. Op de begane grond van de apotheek komt horeca met een terras en op de verdieping kleine appartementen en bij de poort nabij de Korte Waterstraat ook een woning. In het Regentenhuis van de vroegere Godshuizen komt ook horeca en twee appartementen en in de binnentuin zeven nieuw te bouwen appartementen.
De omwonenden van het Gasthuiskwartier zijn er op tegen dat de rust in dit gebied verstoord gaat worden door horeca . Anderen vinden dat de komst van een horecazaak juist een aanvulling op dit kwartier.
Bezwaren:
De bezwaren, die ook al zijn ingesproken voorafgaand aan de raadsvergadering van 20 september 2021, betreffen :
geluidsoverlast in een wijk met smalle straten, negatieve reuring door nachtelijke horecabezoekers en het  tekort schieten in de procedure onder meer op vragen en dna nog gebrek aan informatievoorziening.