Mariapaviljoen Stergebouw en Zusterhuis over naar MWPO

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-02-2022 Vof Gasthuiskwartier verkocht Mariapaviljoen, Stergebouw en Zusterhuis aan ontwikkelaar MWPO
 
Twee monumentale panden in het Gasthuiskwartier, het Mariapaviljoen [boven] en het voormalige zusterklooster [onder] zijn met het Stergebouw [niet op de foto's] door de vof Gasthuiskwartier verkocht aan de ontwikkelaar MWPO.  foto's © gasthuiskwartier.
......


De vof Gasthuiskwartier met gebiedsontwikkelaars Heijmans en AM verkocht de rijksmonumenten Zusterhuis, Mariapaviljoen en Stergebouw [oudste -uit 1914-verpleeggebouw van voorheen Grootziekengasthuis]. Uit de ambities die vof Gasthuiskwartier met de gemeente maakte voor marktpartijen, is MWPO als uit drie geselecteerde kandidaten uit de bus gekomen. Zij stelde de beste visie op en werd daarom als koper geselecteerd. De prijs wordt niet bekend gemaakt.
Het is de bedoeling dat met name starters /zelfstandige ondernemers een plaats kunnen krijgen in een van de objecten. Dat heet ‘de toelating van een flexibel werkconceptl.
De bestaande huurders van het stergebouw [* 1914] krijgen als eerst de kans om een nieuw contract af te sluiten. Grote ondernemers zullen even terzijde worden geschoven als die zich aandienen. Ook voor het Mariapaviljoen geldt dat het bestaande contract kan worden verlengd. MWPO is al eigenaar van het binnenterrein achter het oude klooster van het GZG. Daar is in de bouw van enkele woningen voorzien.