Bijenkorf haakt waarschijnlijk af voor nieuw warenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2012 De gemeente gaat op zoek naar een andere winkelinvulling voor de nieuwbouw op de locatie Groot Ziekengasthuis.
Dat blijkt uit een antwoord op vragen van de VVD-fractie die in het College dinsdagmiddag 13 maart 2012 werden besproken. Mede als gevolg van de crisis moet ook de Bijenkorf, dat in Engelse handen kwam, de bakens verzetten.
De Bijenkorf werd door de gemeente en de Ondernemersvereniging Hartje's-Hertogenbosch steeds als een trekker gezien voor dit omstreden binnenstadsplan.

Inkijk in het plangebied vanaf de Zuid-Willemsvaart.
Rechts -in roze- de Arnena. Het licht blauwe glazen gebouw was bestemd als warenhuis.

© september 2008.
Close-up van de linker foto met vooraan het voor de Bijenkorf bestemde gebouw en rechts daarachter - in wit -de combi-bouw voor Openbare Bibliotheek en Stadsarchief.

Gemeente in haar Collegebesluit: 'Op dit moment is niet duidelijk wanneer de Bijenkorf tot een definitief besluit komt over een vestiging op het GZG-terrein. Het college zet het overleg met de Bijenkorf voort.'

De gemeente gaat naar een andere kandidaat in de winkelbranche op zoek, als niet binnen korte termijn de Bijenkorf  zwart op wit met een toezegging komt. Dat is de strekking van de houding van de gemeente.
Voor winkelvestigingen op het GZG-terrein was 28.000 m² gereserveerd,waarvan de helft voor een groot warenhuis.