GroenLinks wil snelle sloop hoofdgebouw GZG

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2012 | Gewijzigd op: 28-09-2012
De fractie van Groen Links wil snelle sloop van de jaren 60gebouwne van het GZHG. De plannenkomen voorlopig niet van de grond. Door een aanpassing ervan zullen de plannen fors moeten worden aangepast. Ondertussen is een deel van het gebied in tijdelijk gebruik genomen. Dat is niet mogelijk voor het hoofdgebouw. Sloop is de enige optie vanwege asbestproblemen en de grote investeringen die nodig voor nieuwe installaties
.
GroenLinks wil dat het oude hoofdgebouw uit de 60-70er jaren snel gesloopt wordt. En vraagt het college daaraan te gaan werken. Deze “rottende kies” heeft een heel slechte uitstraling naar de (wijde) omgeving. En staat daarmee de ontwikkelingen in de weg. De extra rentelasten van de sloop zullen moeten worden afgewogen tegen de maatschappelijke- en imagokosten van een lelijk aftakelend gebouw in het hart van de stad en de voordelen van een open ruimte in de binnenstad die tal van tijdelijke commerciële en niet-commerciële functies kan krijgen.
Groen Links, bij monde van Peter van Doremalen* denkt aan een stadsstrand, het Jeroen Boschjaar en Culturele hoofdstad of de plaats voor een tijdelijk theater en zij pleit ervoor om een deel van het gebied groen in te richten.

Daarnaast vraagt GroenLinks om een discussie in de Raad en samenleving over de uitgangspunten van de verdere ontwikkeling van het gebied nu het masterplan niet of maar zeer gedeeltelijk kan worden gerealiseerd.

zie pleidooi van Van Doremalen op Ontbijtmorgen van CCC in de GZG -kapel van 27 september 2012.