Prijs voor ontwerp leegstaand GZG-terrein

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2013 | Gewijzigd op: 22-10-2013
Vof GZG (Heijmans + AM Real Estate Development) en FMT vastgoedbeheer hebben de LEEGaward gewonnen voor de tijdelijke invulling van het GZG-terrein.  De prijs - initiatief van PropertyNL en de Vereniging Leegstandbeheerders - is een erkenning voor de meest creatieve en sociaal verantwoorde tijdelijke bestemming van dit leegstaand vastgoed, dat is uitgegroeid tot een creatieve broedplaats.
De herontwikkeling van het GZG is en goed voorbeeld van het tijdelijk uitruilen van leegstaande gebouwen.Het biedt eigenaren de mogelijkheid vaste kosten te verminderen, terwijl de tijdelijke huurder flexibel  en tegen relatief een lage kosten, over ingerichte woon- of werkruimte kan beschikken.

   
  Kantoren, Mariapaviljoen en andere [verpleeg-]ruimten worden gebruikt als atelier, kantoor of horeca.

foto's © paul kriele, 13 juli 2013 en
2 oktober 2013.

De voormalige verpleegstersflat wordt bewoond door negentig bewoners. Op de begane grond zijn ateliers en expositieruimtes gevestigd. Het GZG heeft ruimte voor 30.000 m² kantoren en creatieve ruimtes, die in  totaal door web designers, fotografen, kledingontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars tot een reisbureau, een chocolaterie en een advocatenkantoor worden benut.