Hinthamerpoort

Wethouder Rodney Weterings stortte op donderdag 27 september 2007 het eerste beton voor de nieuwbouw op de locatie St. Joseph[weeshuis]. Dat pand deed later dienst als kantoor van de Godshuizen en voor de Bloedbank.
De locatie kreeg als nieuwe naam Hinthamerpoort waar projectontwikkelaar Remmers uit Tilburg en Steevast VastGoed Makelaars een nieuw complex realiseren.

Laatste artikelen binnen de categorie Hinthamerpoort:

Korting op koop flats op Hinthamerpoort

Korting op koop flats op Hinthamerpoort

Gepubliceerd op: 06-09-2011 | Gewijzigd op: 06-09-2011
Brabant Wonen geeft 20 % korting op de aankoop van een flat in de nieuwbouw Hinthamerpoort, dat gelegen is tussen de Westenburgerweg en Graafseweg.
Lees meer
Complex Hinthamerpoort : 19 maart hoogste punt

Complex Hinthamerpoort : 19 maart hoogste punt

Gepubliceerd op: 14-03-2010 | Gewijzigd op: 17-03-2010
Een laatste complex in de wijk 'Bartjes'/ [Hinthamerpoort dat eind dit jaar [2010] klaar is. Hendriks Bouw en Ontwikkeling realiseert dit complex langszij de Westenburgerweg/Graafseweg/Van Grobbendoncklaan.
Lees meer
Bouwproject Hinthamerpoort nadert oplevering

Bouwproject Hinthamerpoort nadert oplevering

Gepubliceerd op: 01-11-2009 | Gewijzigd op: 01-11-2009
Hendriks Bouw en Ontwikkeling hield vrijdag 23 oktober 2009 een open dag op de bouwlocatie van het project Hinthamerpoort, gelegen langszij de Graafseweg/Van Grobbendoncklaan. Het eerste deel van het vernieuwde gebied aan de IJzeren Vrouw is inmiddels bewoond.
Lees meer
Nieuw kunstwerk in Hinthamerpoort  onthuld

Nieuw kunstwerk in Hinthamerpoort onthuld

Gepubliceerd op: 16-05-2009 | Gewijzigd op: 16-05-2009
Zaterdag 16 mei 2009, om kwart voor vier, onthulden drie leerlingen, te weten Peter, Nigel en Nora, het nieuwe kunstwerk in de wijk Hinthamerpoort, ofwel de oude Bartjes. Dit kunstwerk, dat aan de gevel van een pand in de Willem Hubertstraat is bevestigd, is het tweede kunstwerk van een serie van 7 [sleutels] in de nieuw herrezen wijk. Het beeld stelt de ruimtesleutel voor en is organisch van vorm. Het draagt de titel: ' De reis van de molochiet', een verwijzing naar de toekomst, aldus Van de Velden.
Lees meer
Nieuwe fase bouw Hinthamerpoort/Bartjes-Noord

Nieuwe fase bouw Hinthamerpoort/Bartjes-Noord

Gepubliceerd op: 26-01-2009 | Gewijzigd op: 26-01-2009
Op de hoek IJzeren Vrouw Westenburgerweg- Grobbendoncklaan komt een flatgebouw. Daarvoor werd op 23 januari 2009 in aanwezigheid van wethouder Rodney Weteringsde openingshandeling verricht.
Lees meer
Hinthamerpoort: Sleutel als kunstwerk onthuld

Hinthamerpoort: Sleutel als kunstwerk onthuld

Gepubliceerd op: 11-01-2009 | Gewijzigd op: 16-05-2009
Kunstwerk -sleutel- bindt bewoners van de Bartjes-Noord. Zondagmiddag 11 januari 2009 is een kunstwerk ‘Muzieksleutel’ tegen de flat aan de Van Hobestraat in het nieuwe Hinthamerpoort, ofwel de Bartjes Noord onthuld. Dat gebeurde in aanwezigheid van een kleine honderd bewoners door de voorzitter van De Kikvorschen Bertie van den Heuvel, Henk Roozendaal, directeur van Brabant Wonen die de woningen er realiseerde en een van de drie kunstenaressen van het kunstproject Simone van Bakel. De andere twee kunstenaressen zijn Ivonne van der Velden en Ingrid van den Boogaard. De ceremonie vond plaats temidden van de nieuwbouw, vlakbij de IJzeren Vrouw waarop honderden die middag aan het schaatsen waren. In zijn toespraak zei Henk Roozendaal dat kunst de verbinding maakt met de mensen onderling en met wat hier vroeger was. Ik ben blij dat zoveel mensen hier aanwezig, laten zien dat ze betrokken zijn bij de wijk en ook dat er zoveel mensen zijn teruggekeerd naar hun oude buurt. Daar waren we eerst bang voor, aldus de directeur Brabant Wonen, die nog aangaf dat iets wat ie niet had kunnen regelen deze winterse entourage was... Aan de gevel is een licht blauwe keramieken sleutel ...
Lees meer
Oplevering bouw Muntelbolwerk v/hJosefhuis

Oplevering bouw Muntelbolwerk v/hJosefhuis

Gepubliceerd op: 18-11-2008 | Gewijzigd op: 20-11-2008
Hendriks uit Tilburg levert het project St.Josefhuis op het Muntelbolwerk eind november 2008 op. De verkoop van de 89 koopwoningen [flats en grondgebonden huizen] op de hoek Muntelbolwerk/Graafseweg start in februari 2009 via Van de Veer.
Lees meer
Bouw Hinthamerpoort/ Bartjes Noord in zicht

Bouw Hinthamerpoort/ Bartjes Noord in zicht

Gepubliceerd op: 19-06-2008 | Gewijzigd op: 29-10-2008
Op de locatie Bartjes Noord is een nieuwe wijk Hinthamerpoort verrezen.
Lees meer