Nieuw kunstwerk in Hinthamerpoort onthuld

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-05-2009 | Gewijzigd op: 16-05-2009
Zaterdag 16 mei 2009, om kwart voor vier, onthulden drie leerlingen, te weten Peter, Nigel en Nora, het nieuwe kunstwerk in de  wijk Hinthamerpoort, ofwel de oude Bartjes.
Dit kunstwerk, dat aan de gevel van een pand in de Willem Hubertstraat is bevestigd, is het tweede kunstwerk van een serie van 7 [sleutels] in de nieuw herrezen wijk. Het beeld stelt de ruimtesleutel voor en is organisch van vorm. Het draagt de titel: ' De Ruimtesleutel'. Het eerste kunstwerk, dat in januari 2009 in de Van Hobestraat werd onthuld, kreeg als titel mee 'de Muzieksleutel'. Het gaf toegang tot de site www.hinthamerpoort.nl

Het welkom en de toelichting op dit project door bewoonster en kunstenares Ivonne van der Velden. Naast haar de jeugd van Basisschool de Kamelon en de locatiemanager Rini van Erp.
Samen met Simone van Brakel en Ingrid van den Boogaard leidt Yvonne van de Velden dit kunstproject.
Het moment van de onthulling van 'De ruimtesleutel' door Peter, Nigel en Nora, die samen met locatiemanager Rini van Erp, ook van de Kameleon, het doek nog vasthouden.
foto's © paul kriele, 16 mei 2009
Toespraak door Rini van Erp van de Kameleon die  aangaf dat de Kameleon taal en lezen als de speerpunten neemt  van het basisonderwijs. 
Van Erp refereerde naar het feit dat het basisonderwijs de sleutel is voor een goede toekomst. Nog een aspect vdat sterk speelt in de wijk is het samendoen, wat leidt tot meer samenhang in de wijk, aldusVan Erp.
Het nieuwe -tweede-kunstwerk 'De Ruimtesleutel', dat op zaterdag 16 mei 2009 in de Hinthamerpoort werd onthuld.
Aansluitend werd in de BBS De Graaf een videofilm vertoond met als titel 'De reis van de molochiet',  een fakenaam die verwijst naar de toekomst, aldus de kunstenares. De jeugd van de Kameleon had deze animatiefilm geproduceerd.

 

Ivonne van der Velden bewoonster en  kunsteraar, gaf in een welkom een toelichting op dit initiatief dat samen met de bewoners is genomen. Doel is de samenhang in de wijk te stimuleren.

De -eerste - porceleinen sleutel gaf de toegangscode  tot de site. Dit kunstwerk ' De Muzielseutel' geeft een nieuw profiel 'Het schoolplein'.
De inspiratie komt voort uit het boek over de wijk de Bartjes, geschreven door een oud bewoner.Terug naar boven