Bouw Hinthamerpoort/ Bartjes Noord in zicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-06-2008 | Gewijzigd op: 29-10-2008
Nieuwe gevelrijen links aan het Muntelbolwerk op de locatie kantoren Godshuizen en rechts in de Willem Hubertstraat. Luxe flats, uitgevoerd in donkerrode bakstenen, afgewisseld met licht grijze stenen en voorzien van gevelornamenten.
foto's © paul kriele, 19 juni 2008.

Aan de afwerkingen, zoals straatmeubilair en trottoirs [foto] moet nog e.e.a. gebeuren.
f
oto's © paul kriele, 19 juni 2008.
Links Willem Hubertstraat, rechts doorkijk via de dwarsstraat Van Hoftenstraat, naar Muntelbolwerk.

Links de riante gelegen flat aan de Westenburgerweg tussen van Hoftenstraat en Van Hobestraat. De in licht grijze bakstenen uitgevoerde appartementen bieden uitzicht op de IJzeren Vrouw en hebben als kenmerk: grote vensters en een royale entree. Rechts de in donkerrood uitgevoerde flats eveneens aan de Westenburgerweg.

f
oto's © paul kriele, 19 juni 2008.

De eerste bewoners.
In de nieuwe wijk tussen Westenburgerweg en Graafseweg waren in juni 2007  12 'deelnemers'  van Cello en 28 nieuwe huurders de eerste bewoners.
Van de oorspronkelijk 225 huurders keren er een minimaal aantal bewoners terug.
Cello is de stichting die verstandelijk gehandicapten in dagverblijven opvangt of bijv. in de Binckhorst verzorgt. 12 van hen krijgen per 1 juni 2007 de sleutel.
Tegelijkertijd zullen dan ook 28 huurwoningen van Brabant Wonen worden opgeleverd. Voor de 225 -merendeels- oude huurwoningen komen 340 koop-en huurwonigen in de plaats . Half september 2007 wordt het 2e blok nieuwbouw, dat 40 koopwoningen en 65 huurwoningen bevat opgeleverd.
St.Jozefweeshuis
Op de plaats van de kantoren van de Godshuizen bouwt bouwbedrijf Remmers iov projectontwikkelaar Hendriks uit Tilburg 83 flatwoningen en 14 grondgebonden woningen, die langszij het Muntelbolwerk zijn gesitueerd.

Terug naar boven