Augustuskermis door ‘hele’ binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-03-2009 | Gewijzigd op: 22-08-2009
Vliegende startVrijdagnamiddag 21 augustus 2009 opende de Duitse artiest Ulrik met zijn raket de Bossceh kermis
Daarmee toonde de gemeente aan dat de nieuwe versie van de kermis, naast de Markt, ook de Kerkstraat en de  Parade omvat.  zie voor een matige impressie youtube of Schoonbroek die duidelijker de artiest laat zien.

De Parade
Links boven: glazen doolhof
Boven: Mystery Hotel.
Links: Psycho.

.
foto's © paul kriele, 22 augustus 2009.

Opbouw kermis
De opbouw van het Weense rad van Anvontuur, moderner gezegd, de Diamond Wheel op de Markt vergt extra tijd, vandaar dat de acrobaten al woensdag 19 augustus 2009 aan de slag gingen. Als vanouds trekt een opbouw veel bekijks.

foto's © paul kriele, 19 augustus 2009. 

De officiële opening van de kermis is vrijdag 21 augustus 2009 om 19.00 uur.


Kermis op drie locaties, 8 maart 2009
De Bossche kermis strekt zich uit  van de Pensmarkt, Markt via de Kerkstraat naar de Parade, zoals vanouds..
Rechts boven: de grote zweefmolen staat ook op de kermis.
Rechts onder: de gemeente moet nog een spektakel rond de opening verzinnen....


foto's © paul kriele, 22 en 31 augustus 2008.
 

De Bossche kermis is terug bij de jaren 50-60, toen er sprake was van promenades en kermis van Markt tot Kardinaal van Rossumplein. De gemeente heeft na bevolkingsenquêtes en ingewonnen advies van kermisdeskundigen al vorig jaar een kermis nieuwe stijl geïntroduceerd. De wens was om ook de Parade bij de kermis te betrekken, evenals trouwens ook de horeca.
De kermis komt op de Markt, Pensmarkt [niet op de marktdagen], in de Kerkstraat en op de Parade. In totaal zijn er 65 attracties, 14 meer dan vorig jaar.
Op de Parade t/m de ‘Weesstraat’ staan als opvallende attracties: de klassieke zweefmolen, een glazen doolhof en de Wildwaterbaan. De Kerkstraat is bestemd voor de bijkomende kramen, zoals snoep, speelgoed, vis en gebak.
De Markt krijgt een Reuzenrad, de twee verdiepingen tellende Carrousel, de Wilde Muis-achtbaan, Around the World en de hoge zweefmolen. 
In de kermisweek van 22 t/m 30 augustus 2009 biedt de horeca het kermispubliek een artiestenpallet aan.
Wat de gemeente als openingsspektakel organiseert, is nog niet bekend.
En mocht u daar dan nog niet genoeg aan hebben: Op werkdagen sluit de Bossche kermis om 23.00 uur, maar u kunt dan dagelijks nog tot 4 uur ’s nachts door op de Tilburgse kermis, die dit jaar -vanwege 200 jaar Tilburg- 200 minuten langer duurt.....


Terug naar boven