Bossche kermis: aandacht voor kinderen en klanten van de Voedselbank

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-07-2017 | Gewijzigd op: 15-07-2017

Wetouder Jan Hoskam opent op vrijdag 18 augustus 2017 om 19.00 uur de negendaagse Bossche kermis. Dan ontvangen schoolkinderen een attractie en krijgen zij gratis kermismuntjes. Van de benaderde scholen,  heeft tot nu toe alleen Kindcentrum Sterrenbosch gereageerd. ‘Dat komt ook door de schoolvakanties,’ aldus Henri Holtz, die namens de gemeente alles rondom de kermis begeleidt en organiseert.

Overigens ontvangen op woensdag en zondagmiddag kinderen ook gratis muntjes, die grote poppen aan hen uitdelen. Ook reikt de gemeente aan klanten van de Voedselbank gratis munten uit om hen in staat te stellen wat afleiding op de kermis te zoeken. 

Uit de paardencaroussel
van de kermis van 2013.


foto © paul kriele, 16 augustus 2013.
............................................................................

Holzt valt het op dat er een nieuw generatie kermisexploitanten ontstaat. ‘Ik constateer minder aanbod  van attracties .Het loopt terug,’ zegt de ambtenaar bij de gemeente. De nieuwe generatie van exploitanten heeft  er minder trek in.’

De inkomsten uit staangelden op de kermis ligt  niet bij de gemeente die met circa twee ton  gaat strijken…Want dat bedrag wordt door het aanbod zelf bepaald. Kermisexploitanten bepalen met hun bod zelf de hoogte van hun inschrijving. De gemeente kiest daaruit wie er op de Bossche kermis staat.

Holtz:’Het is dus niet zo dat de hoogste inschrijvende exploitant een plaatsje op de Bossche kermis krijgt. Wij als gemeente kiezen op basis van diversiteit, of originaliteit, welke attractie, of op de Markt of de Parade het beste past. Dus dan komt er wel eens een minder hoge inschrijver aan de beurt,’ zegt Holtz.

Kermis van 2013.
Dit jaar gaat de Bossche kermis niet echt de hoogte in..

foto © paul kriele, 16 augustus 2013.  
.......................................................................................................
 

Echt iets nieuws valt er niet te beleven op de kermis, maar als ‘bijzonder’ noemt Holzt de Jumper XXL. Dat is een molen die onder het draaien hortende bewegingen maakt. De Magic Mousedat is een soort rollercoaster die op de Markt staat. Dan volgen de autoscooter op de Markt, twee achtbanen en de Booster Max [een rond draaiende, eenarmige zweefmolen] op de Parade.Terug naar boven