Webcam op St. Jan: 'Rombouts is watching you'

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-07-2009 | Gewijzigd op: 30-07-2009
Rombouts is watching you.
 
 
Precies in het midden van de foto, rechts naast de witte liftschacht, is de webcam aangebracht.

foto's © paul kriele, 30 juli 2009.
 René van der Hoff is speciaal voor het kermisproject 'webcam' bij de gemeente als stagiair aangesteld.
Bij het kunstproject van deze 'sprekende kastanjeboom' op de Parade stelt zij zich even op om de webcam uit te testen.
voor de 'Verhalenboom' klik op Parade

Hoewel het College van B&W momenteel op zomerreces is, kan de gemeente toch de stad in het vizier houden. Op de stelling van het Zuiderportaal is promotioneel een webcam geïnstalleerd.
Die webcam is zuiver als promotie van de stad bedoeld en specifiek om eind augustus de kermis en al wat er om heen hangt te volgen, aldus  René  van der Hoff. Zij is als stagiair tijdelijk aangesteld speciaal voor dit kermisproject.
De webcam, die door Webcamcenter Sittard werd geplaatst, komt dinsdag 4 augustus 2009 in gebruik. Een week later wordt een webcam op cafe 'De Kleine Werelt' operationeel. Daarmee komt de sfeer van de Markt in beeld. 
De webcams zijn nog niet interactief, maar '..dat is wel een idee,' reageert Van der Hoff,  die er ook over denkt straks de Boulevard zo in beeld vast te leggen.
René van der Hoff heeft door ervaring en dankzij haar studie veel met evenementen te maken gehad. Op die basis is zij bij de afdeling van de projectleider kermissen - Huub van Rijckevorsel van Kessel-  tot 31 augustus 2009 aangesteld.