Ufuk Kâyha opent -al balancerend fietsend - de Bossche kermis

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-08-2022 | Gewijzigd op: 20-08-2022
Wethouder Ufuk Kâyha opent -al fietsend - Bossche kermis
Met steun van clown Frits lukte het wethouder Ufuk Kâyha vrijdagnamiddag 19 augustus 2022, al balancerend  op een jongleerfiets,het door drie kinderen gespannen lint doorheen te fietsen , waarmee  de Bossche kermis 2022 werd geopend.
foto's © paul kriele 19 augustus 2022.

Op een jongleerfiets [één groot en een klein wiel] heeft wethouder Ufuk Kâyha vrijdagnamiddag 19 augustus 2022 op de Markt de Bossche kermis geopend. Dat gebeurde na twee korte toespraken resp.van hemzelf en de voorzitter van de Nationale Bond van kermisbedrijfshouders [BOVAK] Atze Lubach.
Er waren dit keer extra veel kinderen onder de toeschouwers. Deze kleuters van uit Oekraïne gevluchte ouders werden op een avondje kermis getrakteerd. Ze werden speciaal tweetalig door wethouder Ufuk Kâyha welkom geheten. Naast de krioelende jeugd op de Markt, en naast de 80 meter hoge zweefmolen 'Aroud the World XXL' bevonden zich onder de toeschouwer ook leden van Hartje Den Bosch [secretaris Monique de Klein], De Bossche Engelen [voorzitter Ans Buijs en consorten], en ook vijf raadsleden CDA [Rachna Lipman en Marcel Ploegmakers], Groen Links {Antoon van Rosmalen], VVD [Eddie Altenburg-Collin] en Partij voor Dieren [Eileen Samshuijzen]. Zij bleken met hun aanwezigheid liefhebbers te zijn van de kermis.
vlnr: Clown Frits met zijn jongleerfiets, wethouder Ufuk Kâyha en Atze Lubach voorzitter van de Nationale Bond van Kermis Bedrijfshouders [BOVAK].
foto © paul kriele,  19 augustus 2022. 

De wethouder promootte de kermis met een kort overzicht van bijzondere evenementen voor de jeugd: zoals de komst van een dinosaurus op zondag 21 augustus en een week later op 27 augustus 2022 een prikkel arme kermis voor ouderen en kinderen op 24  augustus  een Meet en Greet met de knuffelkonijn  Bing. De voorzitter van de Kermisbond benadrukte het belang van een kermis voor de Bossche binnenstad. Daarna leidde clown Fits met zijn jongleerfiets de opening in die door wethouder Ufuk Kâyha zou verrichten door een over de staat gespannen lint dat door drie kinderen werd vastgehouden omver te fietsen. Om een dergelijk tweewieler te kunnen hanteren had Ufuk nog wel enige fietslessen nodig.. Maar clown Frits assisteerde hem vlotjes.
Na dit officiële gedeelte van de opening gingen afgevaardigden van de kermisbond, de gemeente en enkele raadsleden mee de 80 meter hoge Zweefmolen in.
De opening van de kermis moest een kwartier worden uitgesteld omdat net tussen 19.00-19.15 uur een fikse regenbui over de stad trok. foto © paul kriele, 19 augustus 2022.


Terug naar boven