Bossche kermis: nog groter en gevarieerder

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2010 | Gewijzigd op: 19-08-2010
Wel vorig jaar, maar dit jaar niet het grote - 40 meter hoge-reuzenrad. Er zijn wel 20 attracties meer dan in 2009.

foto's © ellen elemans & paul kriele, 22 en 27  augustus 2009.

De Bossche kermis trekt aan. Dat komt doordat de sfeer terug is, er meer variatie en spektakel in zit en de attracties en de opbouw - mede dankzij de Parade - beter en royaler is opgezet.
Wethouder Bert Pauli kondigde vorig jaar december al aan de kermis nog groter en aantrekkelijker en nostalgischer te willen maken.
banaantje met slagroom terug
Bij de komende kermis van vrijdag 20 augustus t/m zondag 29 augustus 2010 is dat nostalgische zeker het geval met een oude cakewalk [Parade], een nostalgische Hollandse zweefmolen [Markt]. Ook terug van weggeweest is de 'spijkersslaan kraam' en de stand van een Bossche ondernemer, waar ze bananen met slagroom verkopen [Kerkplein].
Dat initiatief komt van Ben en Nicole van  Barrique  [Vughterstraat] die op de opening -vrijdag 20 augustus 2010 [19.15 uur] -aan wethouder Bert Pauli 'de eerste 'Naantje met Saantje'  uitdelen.

In plaats van ruim 60 staan er dit jaar meer dan 80 kermisstands op de Markt/Pensmarkt, de Parade en in de Kerkstraat.
De grote zijn: een Magic [soort Breakdance/Polype], waarvan er op de wereld maar een exemplaar bestaat], de kartbaan Grand Prix [die voor de eerste keer in Den Bosch is], een rollercoaster en de grootste Booster die er bestaat. 

Heel speciaal wordt het Tiroler dorp met eenTirole worstkraam, een friteskot, een fruitmetchocolabar, eenTirolerbar, een zwenkgrill en zelfs een toiletwagen in Tirolerstijl, die op de hoek Parade/Choorstraat komt te staan.

Evenals op de Tilburgse kermis -maar niet zo'n dubbele - staan er in Den Bosch ook twee achtbanen en een familieachtbaan en voor het stadhuis weer een reuzenrad, maar niet 40 meter hoog...  .
Podia zijn er op de Markt en op de Parade opgesteld, waar op de donderdag en en in de weekeinden [plaatselijke]  en regionale artiesten optreden.

zie ook artikel  wethouder Bert Pauli: 'Kermis nog groter en gevarieerder'  dd. 21 december 2009.
en volg de kermis via Bossche kermis

Terug naar boven