Opbouw & foto's Kermis 2010

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-2010 | Gewijzigd op: 25-08-2010
De Markt is door de Ambulante Handel nog niet vrijgegeven, maar de opbouw van de kermis op de Parade is in volle gang. Woensdagavond begint die ook op de Markt.

bericht 25 augustus 2010

Links boven: Gezien in de Kerkstraat Drie 'suikerspinnen', alles naar grootte..
Rechts : Een dagje Den  Bosch in kermisstijl.
foto's © paul kriele, 25 augustus 2010.


bericht 18 augustus 2010.

Opbouw van de achtbaan op de Parade . foto's © paul kriele,18 augustus 2010.

bericht 17 augustus 2010
De eerste kermiswagens zijn op de Parade gearriveerd.
 
foto's © paul kriele,17 augustus 2010.


Meer foto's van de Bossche kermis door fotografe en kermisgek Marlies Jutte in het Stadskantoor vanaf 20 augustus t/m 3 september 2010. De opening van de expo 'Bossche Kermis in de Etalage' gebeurt rond 16.00 uur op vrijdag 20 augustus 2010.
Aansluitend om 19.00 uur opening door ritje van Bert Pauli en Nicole Vermolen in de kartingbaan op de Markt.

Expo van Marlies Jutte in Stadskantoor

foto van foto © marlies jutte © paul kriele, 19 augustus 2001.

Opbouw van de expositie in het Stadskantoor
Rechts boven: de Bossche Marlies Jutte in het Stadskantoor bezig met de opbouw van de expositie van haar kermisfoto's.

foto © paul kriele, 19 augusis 2010.
 

De Bossche kermis trekt aan. Dat komt doordat de sfeer terug is, er meer variatie en spektakel in zit en de attracties en de opbouw - mede dankzij de Parade - beter en royaler is opgezet.
Wethouder Bert Pauli kondigde vorig jaar december al aan de kermis nog groter en aantrekkelijker en nostalgischer te willen maken.
banaan met slagroom terug
Bij de komende kermis van vrijdag 20 augustus t/m zondag 29 augustus 2010 is dat nostalgische zeker het geval met een oude cakewalk [Parade], een nostalgische Hollandse zweefmolen [Markt]. Ook terug van weggeweest is de 'spijkersslaan kraam' en de stand van een Bossche ondernemer, waar ze bananen met slagroom verkopen [Kerkplein].
Dat initiatief komt van Ben en Nicole van Barrique [Vughterstraat] die op de opening -vrijdag 20 augustus 2010 [19.15 uur] -aan wethouder Bert Pauli 'de eerste 'Naantje met Saantje' uitdelen.

In plaats van ruim 60 staan er dit jaar meer dan 80 kermisstands op de Markt/Pensmarkt, de Parade en in de Kerkstraat.
De grote zijn: een Magic [soort Breakdance/Polype], waarvan er op de wereld maar een exemplaar bestaat], de kartbaan Grand Prix [die voor de eerste keer in Den Bosch is], een rollercoaster en de grootste Booster die er bestaat.

Heel speciaal wordt het Tiroler dorp met eenTirole worstkraam, een friteskot, een fruitmetchocolabar, eenTirolerbar, een zwenkgrill en zelfs een toiletwagen in Tirolerstijl, die op de hoek Parade/Choorstraat komt te staan.

Evenals op de Tilburgse kermis -maar niet zo'n dubbele - staan er in Den Bosch ook twee achtbanen en een familieachtbaan en voor het stadhuis weer een reuzenrad, maar niet 40 meter hoog... .Terug naar boven