Opening door Bert Pauli van kermis 2010

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2010 | Gewijzigd op: 22-08-2010
Vanavond -vrijdag 20 augustus 2010 - om even over 7 uur, opende wethouder Bert Pauli [o.a.Toerisme en EZ]  door enkele attracties nog eens te proberen de Bossche kermis anno 2010.

'Gezien het weer verwachte de wethouder, net terug van vakantie en gekleed in een toepasselijk kaneelstok kleuri zomers tenue, dat '...het een gezellige en mooie kermis zou worden. De Weergoden zijn ons goed gezind. De exploitant van  de kartingbaan Sypkema heeft een prachtige attractie. Hier staat iets wat bij de oudere Bosschenaren het hart nog eens energie geeft.'

Een ritje op de kartingbaan als opening van de  Bossche kermis anno 2010. Een lange wethouder die zijn benen wel haast moest opvouwen om nog in zo'n compact kartwagentje te kunnen klimmen.
 

Op de eerste avond van de 10-daagse Bossche kermis was het aardig druk met kijkers, terrasbezoekers en jeugd en volwassenen die de attracties bezochten.
 foto's © paul kriele, 20 augustus 2010

Boven: links Sypkema van de kartingbaan legt uit hoe de openingshandeling gaat verlopen. Midden wethouder Bert Pauli en rechts de gemeentelijk projectleider van de Bossche kermis Huub van Rijckevorsel.

foto's © paul kriele, 20 augustus 2010.
-Pauli even in gesprek met de exploitant van de Crazy Coaster [Parade] en het gokspel  Barbercut, ofwel de schaatjes, zoals wij dat in kermiskringen noemen,' zegt  De Vries,  en dan nog van de  Bossche wafeltent.De Barbercut, een goktent waar je met een schaar dure spullen, die aan draadjes hangen, kunt afknippen [to cut]. Voor de jeugd zijn er behalve de snoepkramen, diverse  stand waar men zich kan vermaken.
foto's © paul kriele, 20 en 21 augustus 2010.

Behalve een ritje op de kartingbaan sprong Pauli met in zijn kielzog enkele politici, in de Crazy Coaster, een soort Octopus, liep langs de suikerspinkraam die donderdagnacht  [19082010] last heeft gehad van vandalisme en passeerde op zijn route naar de Parade de kraam van Benny en Nicole Bouwmans-Belgers van Barrique [Vughterstraat]. Zij staan met een kraam op het Kerkplein, waar voor het eerst sedert de jaren 50/60 banaan met slagroom wordt verkocht.
De speciale gasten onder wie ook Hermie van Ommeren [PvdA] en Jan Hoskam [VVD] en marktmeester Marcel van der Heijden, zetten zich in de slagroom en hapte de banaan soepel weg.

Boven: de suikerspinkraam op de Markt, waar donderdagnacht [19082010] een ruit werd ingeslagen en spullen werden ontvreemd.
Rechts-boven en links-onder: Bert Pauli samen met de echtgenote van Henri Holtz, de  coördinator evenementen van de gemeente, in de schuitjes van de Crazy Coaster.

-Onder: Wethouder Bert Pauli, Jan Hoskam [VVD], Hermie van Ommeren [PvdA] en Benny Bouwmans van Barrique bij hu  bananentent.
Benny en diens vrouw Nicole kwamen  op de idee de 'oude banaan met slagroomkraam' weer op de kermis te zetten.

foto's © paul kriele, 20 augustus 2010.

Paul besloot zijn korte toespraak op de kartingbaan dat hij hoopte '.. dat deze kermis de exploitanten voldoende profijt zal geven. Het is een fijne kermis, ook gezien vanaf de terrassen', zei Pauli.  Die terrassen zaten op deze warme zomeravond  overigens overvol. 


Terug naar boven