Kermis variëté

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2008 | Gewijzigd op: 22-08-2008
De opbouw van de kermis
foto © paul kriele, 21 augustius 2008.
Bij de café's werd in juli 2008 een computergestuurde electriciteitskast geplaatst voor de energievervoorziening van onder meer de kermisattracties en de Marktverlichting. 
foto © paul kriele, 14 juli 2008.

Zaterdag 23 augustus 2008/13.00 uur opent wethouder Jetty Eugster vanaf het stadhuis de Bossche kermis . Met een grote knal wordt het nieuwe beeldmerk van de Bossche kermis onthuld. De huisstijl staat op de te installeren toegangspoorten van de kermisterreinen, de kermissite, de kermiskrant en op de bouw- en dranghekken op de verschillende kermisterreinen.
Bij het klinken van dat schot begint de Franse koordanser Michel Menin met de oversteek van Perry-sport naar V&D . ’s Avonds [21.00 uur] doet Michel dat nog een keer. Eerder liep Menin tussen de peilers van de Eiffeltoren, over een ravijn in Venezuela en tussen talloze gebouwen.
De gemeente heeft ter promotie van de Bossche kermis een logo laten ontwerpen. Op banieren in de stad, bij de transferia en ook op tal van publicaties staat het logo afgebeeld. Banier in de  Hinthamerstraat.
foto © paul kriele, 22 augustus 2008.

De kermis is dan wel niet zo spectaculair, maar er wordt hard aan gewekt er toch iets bijzonders van te maken. Het meest 'grote ding’ is de 40 meter hoge zweefmolen midden op de Markt, die pas op de Tilburgse kermis stond. Ook een kolossale achtbaan bij het stadhuis is na jaren teruggekeerd en - op verzoek - de poffertjeskraam tegenover Central.
De kermis wordt op de laatste dag [zondag 31 augustus 2008] afgesloten met een
Lichtshow. Dan lijkt het er of het Stadhuis in brand staan. Het is een herinnering aan de stadsbrand van 1463.Slaat die show aan dan komen volgend jaar meer panden in beeld.


Terug naar boven