Slot kermis:stadhuis in vuur en vlam

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-08-2008 | Gewijzigd op: 02-09-2008
kermis opgeruimd
Maandag 1 september 2008 waren in de loop van de dag de meeste attracties weg. De gemeente kon met de schoonmaak beginnen.
foto © paul kriele, 1 september 2008.

stadhuis in vuur en vlam

Impressie van het vuurwerkspektakel aan de gevel van het stadhuis als slot van de kermis. Onder de brandweer was al onderweg toen er een kamer op de bovenverdieping in brand leek te staan.  Het vuurwerkspektakel van de Belg Lieven labbinck krijgt volgend jaar  waarschijnlijk een breder vervolg. De show heeft geen schade aan het gebouw aangericht.
foto's © paul kriele, 31 augustus 2008.
-------------------------------------------------
Met een bijzonder vuurwerk op en rond het stadhuis werd zondagavond 31 augustus 2008 de Bossche kermis afgesloten. Burgemeester Rombouts blikte voorafgaand aan dat nieuwe spektakel terug op ’een succesvolle kermis met vriendelijke publieksprijzen'. ‘De horeca is tevreden en de exploitanten evenzeer,’ aldus de burgemeester. ‘Het was er drukker dan ooit. We zijn gegaan voor de meest gezellige kermis van Nederland. Daarin zijn we aardig in op weg.‘
Daarop volgde een origineel vuurwerk dat de schijn moest ophouden alsof het stadhuis –zoals in 1463 -in brand stond.
Er was ook volop publiek naar Schapenmarkt en Pensmarkt getrokken voor dit nieuwe kermisonderdeel, dat met een Bosch kwartiertje om 22.20 uur startte.
Op het einde, toen in de verte al de sirenes van de brandweer klonken, leek het erop alsof de kamer van wethouder een van de wethouders in brand stond.


Foto's boven en rechtsonder: De meest geliefde attracties waren de 40 meter hoge zweefmolen op de Markt en de eenarmige ' zwengel' die er vlak naast stond. foto's © paul kriele, 31 augustus 2008.


Terug naar boven