Bossche kermis 2011: wijd opgezet

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2011 | Gewijzigd op: 26-05-2011
Bossche kermis 2011 op diverse binnenstadspleinen/straten van vrijdag 19 t/m zaterdag 28 augustus 2011. Dit jaar wijkt de warenmarkt in zijn geheel uit naar het Burg. Loeffplein, de Hinthamerpromenade en de Arena met wellicht een uitloop naar de Pastoor de Kroonstraat. Dat is afhankelijk van de wel of niet op vakantie zijnde marktkooplui. De markthandel wordt ook meer betrokken bij de kermis.

-Boven: De grote zweefmolen  Round The world en rechts de 60 meter hoge Dominator die ook op de Parade komt te staan.
-Boven rechts: Een sfeerfoto van de kermis op de Markt.
-Rechts Op de Parade blijft het dit jaar wat rustig. De herrie en het spectakel zitten hem meer op de Markt
.

foto's © paul kriele en ellen elemans, 24 augustus 2009 en 28 augustus 2010.
 
.


De Bossche kermis is wijd opgezet met nieuwe tot redelijk nieuwe attracties.:
Een oude bekende is de autoscooter die volgens criticasters hangjongeren aantrok, maar na commentaar toch weer op de Markt wordt gedoogd. 
Op de Parade kan de kermisbezoeker dankzij de 60 meter hoge Dominator  van een zicht op de St. Jan genieten. Deze 'Round the world', die vorig jaar voor de Blauwe Druif stond, is vanaf de rondweg goed zichtbaar tegen de aangelichte Sint Jan. Op de Parade hebben we het overigens rustig gehouden en op de Markt staan de meer spectaculaire en herrie makende attracties, licht VanRijckevorsel toe.

Hier en daar is ook een stukje nostalgie aanwezig, zoals de Vlaamse frites met terrasje op Pensmarkt en  op de Parade een Muizenstad, een ouderwetse attractie die neerstrijkt op de Hooge Steenweg. Met de 'Hobbelende Geit'  zet de familie Fabrie op het Kerkplein een opgeknapte, uit 1910 daterende, draaimolen neer. In de Kerkstraat staan overigens merendeels kleinere kermiszaken.
Rond de Bossche kermis, die plaatsvindt in de laatste volle week van augustus. verschijnt wederom een- nu dikkere- kermiskrant met interviews en cadeaubonnen. 

De aftrap gebeurt vrijdag de 19e augustus 's avonds om 19.00 uur. Maar er zijn dit keer geen bijzondere, vuurwerk-  of koordansshows,' zegt Van Rijckevorsel. 'We gaan wel meer met de markthandel samenwerken. Dat is de afspraak. Bijvoorbeeld door een of meer attracties, die daar geschikt voor zijn, tussen de kramen in te passen,' vertelt Huib van Rijckevorsel, die voor de gemeente belast is met de organisatie van de kermis. 

Inde laats evolewekevaugusatus

Terug naar boven