Bossche Roze Maandag voorzichtig gestart/vindt steun bij gemeente

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2012 | Gewijzigd op: 21-08-2012
Foto-Impressie hieronder
De Bossche kermis beleefde maandag 20 augustus 2012 een voorzichtige start van een 'Roze Maandag'.
Dat initiatief kwam van de Henkelmannen van de Paternoster, die met hun idee van optredens ook 'De Blauwe Druif' meekregen*. Deze week zijn er op de podia op de Markt diverse optredens van lokale en regionale artiesten. Een maand later volgden de Boulevard [Pensmarkt] en Push in de Postelstraat en zetten deze maandag in de Stoofstraat diverse optredens op het programma.

-Links: Wethouder Jeroen Weyers temidden van enkele trafoos,  wil dat volgend jaar meer zaken meedoen met het  'Roze Maandagidee'.
rechts Luuc van Push.
-Links onder: Marcel van Zwam tussen de trafoos.


foto's © henk van esch, 20 augustus 2012.
 

De Bossche 'Roze Maandag' krijgt steun van de gemeente. Om 17.00 uur opende wethouder Jeroen Weyers de Bossche Roze Maandag voor café Boulevard op de Pensmarkt met in zijn kielzog enkele travestieten.
Weyers gaf in zijn speech aan te hopen, dat volgend jaar nog meer zaken zich aansluiten bij dit idee van'Roze Maandag.
'Weyers, die in zijn portefeuille 'cultuur, participatie en diversiteit' heeft, tekende vorig jaar een intentie-overeenkomst met minister Marja van Bijsterveldt om koplopergemeente te worden als het gaat om de belangen van homoseksuelen. 

 Zie bericht Bastion Oranje dd. 14 juli 2012. Paternoster maakt Bossche kermis Roze


Sfeer in roze op de eerste Bossche Roze Maandag in de  Stoofstraat, Pensmarkt en op de Markt, al kon de samenwerking tussen de horecazaken beter...
-Boven links: Peter Linnebank v[l.] an voorheen Lalala, maar tegenwoordig kok bij Borias in Heeze, in gesprek met Marcel van Zwam.
-Boven: Links Bas Ballegooij van de Verkadefabriek.

foto's © henk van esch, 20 augustus 2012.


-Boven: Een bietje gay on Monday
foto © frans artz, 20 augustus 2012.

-Rechts: De aftrap van een Bossche Roze Maandag verliep nog rustig..met Jan Willem de Bresser, de uitbater van café Boulevard.

foto's © henk van esch, 20 augustus 2012.


Terug naar boven