Bouwteam staat klaar voor restauratie Kruithuis tot museum

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2021 | Gewijzigd op: 22-01-2021
Het bouwteam voor het Kruithuis is met de bouwcombinatie Binx-Smartility / Koninklijke Woudenberg compleet om het rijksmonument te gaan herindelen en restaureren. Architectenbureau BiermanHenket maakte, samen met advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bosch en de gemeente het ontwerp. De restauratie, waarbij ook het energielabel G naar Ck wodt gebracht, start dit najaar. In de zomer van 2022 is de restauratie van het Vesting- en Watermuseum naar verwachting klaar.

Vesting- en Watermuseum
De Kring Vrienden gaat het Vesting- en Watermuseum na de restauratie inrichten en exploiteren. Op deze locatie zijn straks verschillende verhalen te zien en horen. Verhalen over de plek, de Tachtigjarige Oorlog en het beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629. En ook hoe wij als Bosschenaren 4 eeuwen lang het water hebben gebruikt om ons te verdedigen tegen de vijand.

De gemeente ’s-Hertogenbosch blijft eigenaar van het Kruithuis. Om het gebouw te restaureren en herbestemmen tot museum is 4,4 miljoen euro nodig. De provincie draagt van dat bedrag 800.000 euro bij uit het investeringsprogramma de Erfgoedfabriek.
Meer informatie over het project is ook te vinden op de projectpagina Kruithuis.