Stedenbouwkundig plan Kruithuis van SNAP engineering

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2012 | Gewijzigd op: 03-05-2012
Bericht 3 mei 2012  Monumentale waarde Kruithuis:  van munitieopslag naar hotel
Een groep studenten van de opleiding Technology & Environment in Den Haag heeft een herbestemming van het Kruithuis tot hotel voor ogen. Zij hebben Het Kruithuis uitgekozen als afstudeerproject. PelserHartman ondersteunt de groep samen met een architect om het studieproject tot een werkelijk haalbaar plan te smeden.

Bericht Stedenbouwkundig plan Kruithuis . dd 5 april ,2012
Het Haags 'bureau' SNAP engineering heeft een plan uitgewerkt voor een nieuwe bestemming van het Kruithuis en omgeving. Hotel met horeca, haventje en een flink terras + buitenplaats dat is de nieuwe invulling voor deze historische plek. Het haventje naast  de Citadel sluit aan op de boottochten. Het biedt ook de gelegenheid openluchtvoorstellingen te geven.
Dat is de herbestemming die SNAP voor ogen heeft. ” SNAP Engineering is de naam van een groep studenten van de opleiding Technology & Environment in Den Haag.
Voor meer informatie klik op Kruithuis

Onderaan loopt de Citadellaan en rechts de Zuid-Willemsvaart en links de Aa.

Bericht 25 februari 2012  Studenten Haagse school bouwkunde Herbestemmen Kruithuis
Vier studenten van de Haagse Hogeschool, afdeling Technology & Environment gaan aan het Kruithuis een herbestemming geven. De studenten, te weten Gitta Scheenhouwer, Gina Nieboer, Marcel Andringa en Lex Pronk, pakken niet alleen het gebouw aan, maar ook de omgeving zal een metamorfose ondergaan.

-Boven: De huidige situatie en rechts een ontwerpvoorbeeld van Boris Sipèk uit  circa 1996 onder de noemer 'VerzonkenStad'. maar dat  ontwerp heeft het door oplopende kosten niet gehaald.
 

Het Kruithuis kwam eerder in beeld door de prijsvraag 'Reset the city' van de BAI. Daarop kwamen 71 ontwerpen binnen. Het nieuwe initiatief  blijft niet bij een ontwerp, maar betrekt er ook de bouwtechnische en financiele aspecten bij.

De vier studenten van de Haagse Hogeschool krijgen bij hun onderzoek steun van het Bossche bedrijf PelserHartman op gebied van bouwtechniek en juridische en financiële zaken.


Terug naar boven