Klooster Nemiusstraat verkocht aan BOEi

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-07-2014 | Gewijzigd op: 29-07-2014
Door de recente verkoop van het klooster en school in de Nemiusstraat kan alsnog - vertraagd - het project van een horeca- opleidingshotel doorgang vinden. Onder het beheer van de nieuwe eigenaar Nationale Maatschappij tot Behoud ,Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed, kortweg BOEi, zetten de initiatiefnemers, Eline van Lith en Adrie Ederveen als huurders van BOEi, hun ambities voor een leer-werkproject voort. BOEi gaat ook de verbouwing begeleiden en uitvoeren. De omslag volgt nadat Monumentenfonds Brabant was afgehaakt.Het voormalige kloostercomplex  van
de 'Zusters van Liefde' uit Schijndel in de Nemiusstraat
.

foto © paul kriele, 21 februari 2005. 
 

Van Lith en ‘haar’ secretaris Ederveen hadden zich verenigd in de stichting 'Bij de Soete Moeder', die intussen kan rekenen op financiële steun van Skanfonds, VSB fonds en het Oranjefonds.Ook de gemeente en de provincie gaven subsidies van een paar ton. De kosten van het project belopen rond de € 2 miljoen.
Wanneer het verbouwingsproject komend najaar aanvangt, is de verwachting dat na de tegenslagen [afhaken Zayaz en het Monumentenfonds] begin 2016 het leer-werkproject van 'Bij de Soete Moeder' met ongeveer 36 jongeren kan gaan draaien.

Zie ook een eerste artikel Klooster Nemiusstraat van SWH verkocht dd. 12 oktober 2005..