Muntel: Start opknappen Rückertbrug

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-01-2009 De gemeente start in de week van 4 tot en met 8 mei met de renovatie van de Rückertbrug. Het gehele brugdek wordt vervangen.
De Rückertbrug wordt vanaf woensdag 6 mei 2009 afgesloten voor al het verkeer. Voor voetgangers en fietsers komt langs de oostzijde van Rückertbrug een bailybrug. Autoverkeer wordt omgeleid.
De verwachting is dat op 16 oktober 2009 de brug weer wordt opgesteld voor auto-, bus en fietsverkeer. Vervolgens wordt de brug verder afgebouwd. Eind oktober 2009 kunnen ook voor voetgangers weer van de brug gebruik maken.

Ceremonie van de onthulling van kopieën van de lantaarnpalen die er oorspronkelijk  op stonden.
Boven  wethouder Jetty Eugster temidden van belangstellenden en initiatiefnemers.
foto's © gerard monté, 20 februari 2002 &
© paul kriele, 30 januari 2009 [r-onder] en 9 februari 2009 [boven -r].
----------------------------------------
In april staat een opknappen van de Rückertbrug voorzien Het is de uit 1920 gebouwde stenen brug tussen de Muntel en de Van Berckelstraat die genoemd is naar de toenmalige directeur Gemeentewerken J.Rückert 1879-1918]. Renovatie van dit Rijksmonument is noodzakelijk omdat de brug niet voldoet aan de huidige eisen.. De gemeente houdt het bij het vernieuwen van de betonconstructie en het vernieuwen van het metselwerk.
Op dinsdag 20 januari 2009 [17.30-20.00 uur] is er in het wijkgebouw De Slinger [Jan Schöfferlaan] een inloopavond, waar ook het verkeersaspect ter sprake komt.
Vlak voor het werk in april volgt er nog een infoavond. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens het werk van 6 maanden over een noodbrug naar de binnenstad en terug. Het autoverkeer wordt omgeleid.