De eerste van 73 bomen geplant in Muntel/Vliert

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-12-2020 | Gewijzigd op: 11-12-2020
Wethouder Mike van der Geld plantte vrijdagmortgen 11 december 2020 samen met de buurtbewoners Jan en Gertie een eerste van 73 bomen in het Prins Hendrikpark Alle locaties zijn de bewoners van de wijk Muntel/Vliert gekozen.
Wethouder van der Geld  sprak bij gelegenheid van dit bijzondere project bomen geven niet alleen groen en sfeer in de straat, ze houden ook water vast bij hevige regenval en geven schaduw bij hitte. Vanwege klimaatverandering hebben we extra groen in de toekomst hard nodig.
Prins Hendrikpark
Bomenaanplant in de Muntel door wethouder Mike van der Geld samen met twee wijkbewoners Jan en Gertie.
 

Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Mooi om samen met bewoners te bepalen waar er extra bomen komen, zij kennen hun buurt immers het best. We zijn van plan deze werkwijze met bewoners vaker toe te passen'.
In juni gaven na een oproep bewoners van de wijk Muntel/Vliert aan waar ze extra bomen in hun wijk willen. Met een speldenprik op de kaart kwamen de favoriete locaties naar boven. Er kwanen ruim 200 suggesties binnen, verdeeld over 56 unieke locaties. Daarvan zijn 21 locaties  geschikt.