Zondag 18 september: Afsluiting 100 jaar Muntel / kunstwerk onthuld

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2022 | Gewijzigd op: 15-10-2022
Het Taxandriaplein met speeltuin en rechts [niet zichtbaar] de volière.
foto © paul kriele, 13 oktober 2022.

Op zondag 18 september 2022,  de afsluiting van de viering van 100 jaar Muntel werd op de zijkant van de speelgoed uitleen  De Hobbel het kunstwerk van Monique Broekman onthuld. Dat 100-jarig bestaan van de wijk werd ook uitgelegd als 100 jaar kinderspeeltuin Taxandriaplein.
Dat is een reeks portretten van kinderen van de Muntel,  oude met meer recente foto's. De Bossche kunstenares  concludeert bij het zien van die portretjes, die ze van omwonenden kreeg en uit social media opdook, dat vroegere foto's alleen bij gelegenheden [carnaval, verjaardagen of met communie] werden gemaakt.Tegenwoordig is het een alledaagse bezigheid.

Voor foto's van de site Buurtkiep van de afsluiting 100 jaar Muntel  klik op Muntel 
Het kunstwerk van Monique Broekman op de speelgoeduitleen De Hobbel met kinderportretjes van jeugd uit de Muntel. Oude en meer recente.
foto's © paul kriele, 13 oktober 2022.


 Bericht van 20 augustus 2022  Afsluiting viering 100 jaar Muntel
Op zondag 18 september 2022 wordt -na twee jaar corona- het Wijkevenement ‘100 jaar Muntel’ op het Taxandriaplein gehouden. Het is de afsluiting van het 100-jarig bestaan van de wijk wat plaats vond in 2020.Speciaal moment is de onthulling van het muurschildering van Monique Broekman dat spelende kinderen over 100 jaar Muntel voorstelt. Het komt op de achterkant van Speelgoeduitleen De Hobbel.

De viering staat in het teken van de historie van de wijk met een foto-expositie, een kinderkermis [zweefmolen], een rommelmarkt en OudHolandse spellen. Boor de organisatie heeft de Wijkkrant Muntel, Vliert Orthenpoort, samenwerking gezocht met de Hobbel, Activiteitenteam de Taxander, Wijkgebouw De Slinger en Herstelacademie De Stijl. Het programma is bedacht door jongerenwerkers PowerUp073, kinderwerk Farent en werkers van S-port. Met onder meer: Biubbel voetbal, een Sweeper, een Living Museum, schminken en een kindertreintje. Ook zorgt dj Speelman voor de muzikale sfeer.

Terug naar boven