Muntel als geheel nu ook op eigen website

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-12-2009 | Gewijzigd op: 23-12-2009
Boven: Sloop St.Josephhuis aan Muntelbolwerk en de Growshop op de hoek Van Noremborghstraat/Van de Venstraat.
Rechts: Noordwal met Aa en Munteltuinen
.

foto's ©  gerard monté, 13 augustus 2006 [boven]
en 9 augustus 2002 [r-boven].
foto © paul kriele, 3 september 2009. [r]
 
 

Over de Muntel is veel geschreven en gepubliceerd. Nog groter was het aandeel dat de vrijwilligers daarvan innamen. De resultaten van het onderzoek door de werkgroep 'Muntel Historie', dat in 2000 over de Muntel startte, zijn vastgelegd in twee boeken over de Muntel I en II.
Daarom heen werden exposities en bijeenkomsten en zelfs een reunie georganiseerd, waarin John Vermulst een groot aandeel had.Nog een ander [vervolg-] aspect was het onderzoek vestinggegevens vanaf de eerste bewoners .
 
Huub van Gaal heeft die gegevens verwerkt en op database gezet. Uiteindelijk is daar een speciale website over geopend, waarin die gegevens kunnen worden nageplozen. Voor ouderen keert bij het doorlezen hiervan de tijd uit hun jeugd terug: zoals op de pagina  winkels met de groente- en fruit[-schalen]specialist Verhoeven, die in de volksmond D'n Huub heette, de oude 'super' De Veluwe, die op de hoek Citadellaan/Van Noremborghstraat zat, of de schoenmakerij/winkel van Van Boxtel en de sigarenzaak van Van der Ven. Ook alle bewoners-per-straat van A tot Z zijn vermeld, evenals de bewoners die in de oorlog 40-45 zijn overleden en/of omkwamen Duitse concentratiekampen. 

  Boven: Winters tafereel op de Citadellaan.
Links-boven: De officierswoningen aan de Citadellaan.
Links: hoek Van Noremborghstraat 9 /Bakker Tonnie de Groot voorheen bakker Bosch.

foto © marc venrooij, 17 december 2009 [boven], © paul kriele, 28 februari 2007 [l-boven] en gerard monté, 23 december 2002 [l].
 

 Voor alle verzamelde gegevens van de Muntel zie de site van de Boschboom

Terug naar boven